Tecavüzü anlatmasınlar diye 400 öğrenci okula kapatıldı

Ankara Haymana'da gündeme gelen cinsel istismar skandalına tanıklık eden öğrenci, olayın soruşturulması için gelen müfettişler ile okul yönetiminin bilinçli olarak olayın üzerini kapatmaya çalıştığını belirterek, "Şu anda 400’e yakın öğrenci okula kapatılmış halde. Gazetecilere doğruyu anlatmamızı engellemek için bizi okula kapattılar" dedi.

SHABER3.COM

Ankara’nın Haymana ilçesinde Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’nde erkek öğrencilere yönelik okul pansiyonunda cinsel istismara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan okul müdürü S.K., serbest bırakılırken, skandalın yankıları devam ediyor. Söz konusu okuldaki öğrencilerin dihaber’e verdiği bilgilere göre, şu anda 400’e yakın öğrenci okulda tutuluyor. Okula kendilerini “müfettiş” olarak tanıtan kişilerin geldiğini ve öğrencilerle görüştüğü öğrenildi. 

'DIŞARI ÇIKARTILMIYORUZ'

dihaber’e konuşan ve güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen bir öğrenci, okul müdürü S.K.'nin cinsel istismarına bizzat şahit olduğunu belirtti. Aynı öğrenci, şu anda okulda yaşananlara dair şunları aktardı: “Olayın soruşturulması için gelen müfettişler ile okul yönetimi bilinçli olarak olayın üzerini kapatmaya çalışıyor. Şu anda 400’e yakın öğrenci okula kapatılmış halde. Dışarıya çıkartılmıyoruz. Okulun önüne gelen gazetecilere doğruyu anlatmamızı engellemek için bizi okula kapattılar.”

‘ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 80'Nİ İSTİSMARA MARUZ KALDI’

Öğrenci, şahit olduğu istismarı ise şöyle anlattı: “Okuldaki öğrencilerin yüzde 80’i okul müdürünün tacizine maruz kaldı. Bende bunlara şahit oldum. Ben sabah namazına kalktığım bir günde baktım müdür içeriye doğru geliyor. Bende hemen yatağıma girip uyuyor numarası yaptım. Müdürün yavaş yavaş yanımda uyuyan bir arkadaşımı taciz ettiğini gördüm. Zaten bu pansiyondaki tüm öğrenciler de biliyor bunu. Çünkü bazen uyandığımızda söz konusu müdürün arkadaşlarımızdan herhangi birine istismarda bulunduğuna tanık oluyorduk." 

'İFADESİNİ DEĞİŞTİRMEYE GİTTİ'

Olayın duyulması ardından ifade veren öğrencilere baskı yapıldığını da aktaran aynı öğrenci, “Okul müdürünün tacizine maruz kalan bir arkadaşımız bu gün ifadesini değiştirmek için savcılığa gitti. Aile baskısı olduğunu söyledi” şeklinde konuştu. 

MÜDÜRÜN ARKASINDA KİM VAR

Okul Müdürü S.K.'nın Edirne'de de taciz olaylarına karıştığı ve soruşturma geçirdiği ortaya çıkmıştı. Ancak bu soruşturmaya rağmen Haymana'ya okul müdürü olarak atandı. S.K.'nın iktidardan güçlü torpili olduğu belirtilirken bu torpil son skandalda da kendisini gösterdi. 100 öğrenciyi kapsayan ve şahitlerin, şikayetçilerin bulunduğu dosyada mahkeme, S.K.'yı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.  


<< Önceki Haber Tecavüzü anlatmasınlar diye 400 öğrenci okula kapatıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER