TCMB'den bankalara yüzde 130'luk do¨viz kolaylığı


Bankaların TCMB nezdindeki do¨viz ve efektif piyasalarında is¸lem yapma limitleri 1 Eylu¨l 2015 tarihinden itibaren, yaklas¸ık yüzde 130 oranında artırıldı. Bu sayede söz konusu işlem limiti bugu¨nku¨ Euro-dolar paritesi esas alındıgˆında 50 milyar ABD dolarına yu¨kseltilmiş oldu.

Merkez Bankası, Do¨viz ve Efektif Piyasaları I·s¸lem Limitlerine I·lis¸kin değişikliği yaptıgı basın açıklaması ile duyurdu. Açıklamada şöyle denildi:

"1) Ku¨resel Para Politikalarının Normalles¸me Su¨recinde Yol Haritası'nda belirtildigˆi gibi, do¨viz likiditesinin desteklenmesi amacıyla, bankaların TCMB nezdindeki do¨viz ve efektif piyasalarında is¸lem yapma limitleri 1 Eylu¨l 2015 tarihinden itibaren, yaklas¸ık yüzde 130 oranında artırılarak (bugu¨nku¨ EURUSD paritesi esas alındıgˆında) 50 milyar ABD dolarına yu¨kseltilmis¸tir.

2) Bankalara ABD doları ve Euro bazında limitleri ayrı ayrı bildirilecektir.

3) Bu c¸erc¸evede, bankalara tahsis edilen depo limitleri ile ROM kapsamında TCMB'de bulundurulan altın ve do¨viz varlıklarının toplamı, yurtdıs¸ı s¸ubeleri dahil olmak u¨zere, bankaların gelecek 1 yıldaki yurtdıs¸ı borc¸ o¨demelerinin
tamamını fazlasıyla kars¸ılayabilecek seviyeye yu¨kselmis¸tir."
CİHAN
<< Önceki Haber TCMB'den bankalara yüzde 130'luk do¨viz kolaylığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER