TBB Başkan Yardımcısı Besler: Hukuk güvenliği ortadan kaldırıldı


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Berra Besler, Hidayet Karaca ve polislere verilen tahliye kararının nöbetçi savcı tarafından itiraz edilerek uygulanmamasına tepki gösterdi. Hukukçu Besler, "Eğer tahliye kararı var ise o karara uyulur. Ama bu karara uyulmaması, ülkede hukuk güvenliğinin ortadan kaldırıldığının en güzel göstergeleridir. UYAP neden kapatılıyor? Başka bir dava olsa acaba yine aynı şeyler olacak mıydı? Hakimin verdiği kararı değerlendirmek hukuka aykırıdır. Aykırılığı siz nasıl değerlendirirsiniz?" şeklinde tepki gösterdi.

Mahkeme tarafından Hidayet Karaca ve polislere verilen tahliye kararının nöbetçi savcı tarafından uyulmayarak mahkemenin kararının uygulanmamasına hukukçulardan tepki geldi. TBB Başkan Yardımcısı Berra Besler, Türkiye'de artık hiçbir şeyin sürpriz olmadığını dile getirerek, her gün bir hukuk karmaşası yaşandığını vurguladı. Her gün ayrı bir hukuksuzluğa tanık olduklarını belirten hukukçu Besler, "Şimdi bir mahkeme tahliye kararı veriyor, diğer mahkeme itiraz ediyor. Böyle bir karmaşa artık hukuk güvenliğinin iyice yok edildiğini ortaya koyuyor. Eğer tahliye kararı var ise o karara uyulur. Ama bu karara uyulmaması, ülkede hukuk güvenliğinin ortadan kaldırıldığının en güzel göstergeleridir. Hukuk güvenliği olmadığı bir yerde de hukuk devleti ve üstünlüğünü savunmak mümkün olmayan bir hale geliyor. Bunların hepsi iyi şeyler değil. Şu hukukun üstünlüğünü insanlar bir içine sindirebilse." dedi.

'SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ'

UYAP'ın kapatılarak kararın sisteme girilmesinin engellenmesine de dikkat çeken Besler, şunları kaydetti: "UYAP neden kapatılıyor? Başka bir dava olsa acaba yine aynı şeyler olacak mıydı? Bunların hepsi hukuk karmaşası, hukuka saygısızlığın örneğidir. Yetkisi olan da karışıyor, yetkisi olmayan da karışıyor. Hakimin verdiği kararı değerlendirmek hukuka aykırıdır. Aykırılığı siz nasıl değerlendirirsiniz? Aykırılığın 5 gramı, 10 gramı olmaz. Her gün bir aykırılık var, her gün bir karmaşa var. Sözün bittiği yerdeyiz. Hukukun herkese lazım olduğunu, adaletin herkes için lazım olduğunu günün birinde herkes anlayacak ama bu ülke çok yaralar alacak. Zaten şu anda da alıyor." CİHAN
<< Önceki Haber TBB Başkan Yardımcısı Besler: Hukuk güvenliği ortadan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER