Tayland'da Uluslararası Dil ve Kültür Festivali coşkusu


Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin (IFLC) Tayland ayağı başkent Bangkok'da coşku ile kutlandı. Festival için gelen yaklaşık 2 bin 500 kişi, Thailand Cultural Centre adlı prestijli salonu ağzına kadar doldurdu.

Festivale katılan 21 farklı ülkeden öğrenci, söyledikleri şarkı ve sergiledikleri performanslarıyla izleyicilerden tam not aldı. Programda Tayland, Maldivler, ABD, Fransa, Kırgızistan, Filipinler, Myanmar, Vietnam, Kamboçya, Endonezya, Laos, Rusya, Mozambik, Mısır, Hindistan, Azerbeycan, Belarus, Tunus, Senegal, Bosna Hersek, Gürcistan'dan festivale katılan toplam 140 öğrenci sahne aldı.

Program Türk okullarını bünyesinde bulunduran Marmara Okulları tarafından Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Tayland Turizm Otoritesi desteğinde düzenlendi.

MAKALE VE RESİM YARIŞMASI DÜZENLENDİ

IFLC öncesi Marmara okullarında okuyan öğrenciler arasında Evrensel Barış temalı makale ve fotoğraf yarışması düzenlendi. Bazı öğrenciler barış hakkında resim çizerken, bazıları da yazıya döktü. Her iki kategoride'de yüzden fazla öğrenci final'e kalmaya hak kazandı; bunlardan 40 tanesi olimpiyat merkezinde sergilendi.

Programa ABD Massachusetts eyaleti Temsilciler Meclisi'nden katılan 7 temsilci Marmara Okulları'na dünya barışına katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Plaket meclis üyesi ve sözcüsü Patricia A. Haddad tarafından ülkesini Filipinlerdeki IFLC'de temsil eden öğrenciye verildi.

Program'da Tayland Yetenek Sizsiniz 5. Sezon Finalisti Pansaya Peach yerel dilde şarkı seslendirdi. Pattayagun dans okulu öğrencileri yaklaşık 50 kişilik dans grubu ekibi ile Tayland kültür dansları sergiledi. Loburi Engelliler Okulu'dan 3 görme engelli kız öğrenci şarkı söyledi. Gözleri görmeyen öğrenciler samimi hareketleri ile tüm seyircileri duygulandırdı ve ayakta alkış aldı. Tayland'lı öğrenciler de Mardin yöresine ait halk dansı oynadı.

Programa Tarım Bakanı Danışmanı General Prasart Sukkaset, Hava Kuvvetleri Eski Komutanı, Hava Kuvvetleri Akademi Komutanı, Bakan Yardımcıları, Büyükelçiler, Ticaret Odaları Birliği Başkanı, yerli ve yabancı farklı dinlerden liderlerden üst düzey katılım gerçekleşti.

Yaklaşık iki saat boyunca devam eden program, Periscope aracılığıyla canlı olarak yayınlandı. Birçok dilden şarkıların seslendirildiği ve değişik kültürleri yansıtan gösterilerin düzenlendiği festival, ülkede büyük ilgi gördü. Dünyanın Renkleri temalı festival, dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocukların hep birlikte söylediği Universal Peace (Evrensel Barış) isimli şarkıyla sona erdi.

CHAO PHRAYA'DA GEMİSİNDE AKŞAM YEMEĞİ

Program sonrası Marmara Okulları tarafından öğrenci ve öğretmenler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından IFLC için gelen misafirlere başkentteki Chao Praya nehri üzerinde 41 metre genişliğindeki gemide akşam yemeği verildi. IFLC öğrencileri program sonrası gemide barış şarkılarını söylemeye devam etti. Akşam yemeği sonrası emeği geçen herkeze hediyelerini Marmara Okulları Yönetim kurulu başkanı takdim etti. Aynı zamanda gelen öğrencilerin ailelerine de hediye takdim edildi.

Dünya çocukları program öncesi bir çok kurum tarafından kabul edildi. Tayland Devlet Bakanı Panadda Diskul, IFLC öğrencilerini Başbakanlık binasında ağırladı. Öğrenciler ile yakından ilgilenen Diskul, çocuklardan programda söyleyecekleir şarkıları dinledi; kendileri ile sohbet etti. Daha sonra dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler ülkelerine ait hediyeleri kendisine takdim etti. Başbakanlık binası önündeki toplu fotoğraf sonrası Bakan Panadda Diskul öğrencilere ve öğretmenlere hediye verdi.

TAYLAND KURUMLARINDAN ÖĞRENCİLERE YOĞUN İLGİ

Bangkok Valiliği, Kültür Bakanlığı, Özel Okullar Yönetim Ofisi (OPEC) IFLC öğrencilerini ağırladı.

Rajamangala Üniversitesi Pöh-chang Sanat Akademisi dekan yardımcısı, IFLC öğrencilerini üniversitede ağırladı ve sanat atölyelerini gezdirdi.

Thai PBS Televizyon kanalı IFLC öğrencilerini kabul etti. Öğrenciler sabah programında 7 dakika boyunca canlı yayında tanıtıldı; program hakkında izleyicilere bilgi verildi.

Öğrencileri başkent Bangkok'da bulunan ACTS film stüdyolarına da misafir oldu. Film setinde ünlü oyuncular ile tanıştı; fotoğraf çektirdi.

Tayland Ulusal Haber Bürosu (NBT World) Televizyonu'nun çektiği IFLC belgeselinin önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Tayland'da Uluslararası Dil ve Kültür Festivali coşkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER