Tatvan'da askerlerin vurduğu sivil kurtarılamadı


Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri kışla yakınından sivil araçla geçerken camdan boş şişe atan ve askerler tarafından açılan ateş sonucu yaralanan 23 yaşındaki Ömer Cinkılıç, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Olay, dün saat 23.00 sıralarında Tatvan-Ahlat karayolunun 7'nci kilometresinde bulunan 10'ncu Komando Tugay Komutanlığı Sorgun Kışlası önünde meydana geldi. Ahlat yönünden Tatvan'a gelen ve içerisinde 2 kişinin bulunduğu sivil araçtan nöbetçi kulübelerine doğru boş şişe atıldı. Nöbet tutan askerlerin patlayıcı atıldığı endişesiyle ateş açtığı sivil araçta bulunan 23 yaşındaki Ömer Cinkılıç başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Yanındaki arkadaşı tarafından Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve tedavi altına alınan Cinkılıç, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Ömer Cinkılıç'ın cenazesi yapılan otopsisinin ardından Tatvan ilçesine bağlı Küçüksu Köyü'nde toprağa verildi.

TSK'DAN YAZILI AÇIKLAMA

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Bitlis'te yaşanan olaylarla ilgili yazılı açıklamada bulunuldu. Açıklamada, bölücü terör örgütü mensupları tarafından Tatvan Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı Nizamiyesi'ne yaklaşan plakası belirsiz bir araçtan 5-6 el ateş edilerek silahlı saldırıda bulunulduğunu bildirildi. Ancak aynı olayla ilişkili olan ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan olayla ilgili ise bilgi verilmedi.

Olayla ilgili henüz hiçbir resmi kurumdan açıklama yapılmazken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Tatvan'da askerlerin vurduğu sivil kurtarılamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER