Tarık Toros yöneticisi olduğu kanala polis kontrolüyle girebildi


Bugün TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros 3 gün önce polis zoruyla çıkarıldığı kanalına tekrar geldi. Toros, çalıştığı kanala polis kontrolüyle girebildi. Toros'un binaya girişi sırasında polis, yine basın mensuplarını zor kullanarak dışarı çıkardı.

Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, 28 Ekim'de polis zoruyla kanaldan çıkarılmıştı. Toros, bugün tekrar genel yayın yönetmeni olduğu kanala geldi. Çalışanların alkışlarla karşıladığı Toros, "Bana Çarşamba günü görevlerimden alındığım bir kağıda yazılmak suretiyle söylendi ama bana tebligat yapılmadı. Durumu konuşmak üzere kayyuma geldim. Umarım kayyum bana tatmin edici bir açıklama yapacaktır. Yüzüme karşı yapılan fesih açıklaması tebliğ edilmemiştir. Ben bu kanalın çalışanıyım, bu kanalda kadroluyum. Şimdi kayyum beyle görüşmeye geldim. Neden beni çağırmadınız, neden konuşmadınız, neden yüzüme karşı iş aktimin feshine dair bir tebligatta bulunmadınız? Benim hakkımda işlem yapın diyeceğim." dedi.

Toros'u polis kapıda durdurdu. Elinde el yazısıyla hazırlanmış listeye bakan polis Toros'un ismini de görünce içeri almadı. Telefonla kayyuma bilgi verildi.

Bu sırada Toros'a "Tarık Bey, 7 yıl emek verdiğiniz kuruma polis kontrolünde girmek nasıl bir duygu?" diye soruldu. Toros, "Bu görüntülerin kayda girmesi, tespit edilmesi yeterli. Kendi kanalımın girişinde durduruldum." cevabını verdi.

Kayyumdan gelecek cevap beklenirken bir başka polis gelerek Toros ve yanındakileri dışarı çıkarmak istedi. Toros da "Açıklama yapmıyoruz. Kayyum beyle görüşmeye geldim onu bekliyoruz." dedi.

POLİSTEN BASINA SERT MÜDAHALE VE HAKARET

Bunun üzerine polis basının çıkmasını istedi. Polisler tarafından basın mensupları zorla dışarı çıkarıldı. Bu sırada gazetecilerle polis arasında tartışmalar yaşandı. Polis memuru basın mensuplarına 'senin mülkün mü burası?' diye sordu. Cihan Haber Ajansı muhabiri de polise 'senin mülkün mü?' diye karşılık verdi. Polisin 'Ben yasayla geldim buraya' demesi üzerine Cihan muhabiri de basın kartını göstererek 'Ben de yasayla geldim. Bunu bana devlet verdi." dedi. Tuhaf sorularına devam eden polis bu kez, "Bununla beraber benim evime gelebilir misin?" diye sordu. Bunun üzerine Cihan muhabiri, "Burası senin evin mi?" karşılığını verdi. Tartışmaların sürdüğü sırada bir başka polis muhabiri iteklediği Cihan muhabirine yumruk attı ve hakaret etti. Diğer polislerin araya girmesiyle bu polis uzaklaştırıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Tarık Toros yöneticisi olduğu kanala polis kontrolüyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER