Tarihi Kentler Birliği üyesi belediye başkanları, Adana'da toplanıyor


Tarihi Kentler Birliği'ne (TKB) üye belediye başkanları 18-19 Aralık tarihinde Adana'da buluşacak.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ev sahipliğinde, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığını yapacağı toplantının gündem başlığı ise 'Doğal-Kültürel Miras, Eğitim, Örgütlenme ve tanıtım sürecinde TKB'nin 15 Yılı' olarak belirlendi. Zirvenin ilk günü konuklar açılış toplantısı ve akşam yemeğinde biraraya gelecek. Belediye Başkanı Karalar'ın konuşmasıyla başlayacak açılış gecesinde ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, TKB ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Vali Mustafa Büyük, konuklara hitaben birer konuşma yapacak.

Tarihi Kentler Birliği'nin Seyhan Zirvesi'nin ikinci gününde ana teması 'Doğal-Kültürel Miras, Eğitim, Örgütlenme ve tanıtım sürecinde TKB'nin 15 Yılı' olan bir panel gerçekleştirilecek. Panelde ilk olarak Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinden gelen belediye başkanları ve bürokratlara Adana'yı ve Seyhan'ı anlatacak.

Prof. Dr. Metin Sözen'in oturum yöneticisi olacağı panelde; ÇEKÜL Vakfı Genel Müdürü Sevil Yeşim Dizdaroğlu 'Doğal Miras ve Eğitim', TKB Genel Sekreteri Sezer Cihan 'Kültürel konumda güçlendirilen birliktelik: TKB', ÇEKÜL YDK Üyesi ve Şehir Plancısı A. Faruk Göksu 'Yeni kavramlar ve yeni stratejiler ışığında örgütlenmede süreklilik', TKB Danışma Kurulu Üyesi Hasan Özgen 'Üreterek tanıtım', ÇEKÜL Kent Çalışmaları Koordinatörü Alp Arısoy 'Geliştirilen temel kavramların farklı ölçekli yerleşmelerdeki uygulama yöntemleri' konularında sunum yapacak.

Panel, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Tarihi Kentler Birliği (TKB) Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın birliğin 15 yılının genel değerlendirmesini yaptığı konuşmayla sona erecek. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, panelin ardından konuk belediye başkanlarına Seyhan'da tarihi dokunun ağırlıkta olduğu bir kent gezisinde rehberlik yapacak. CİHAN
<< Önceki Haber Tarihi Kentler Birliği üyesi belediye başkanları, Adana'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER