Tarihi bina alev alev yandı, yıkılışı kameralara yansıdı


Bursa'da, iki katlı ahşap binada bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın tarihi binayı kül etti. Alev alev yanan binanın yıkılma anı kameralarca saniye saniye kaydedildi. İtfaiye araçlarının suyu bitmesi nedeniyle vatandaşlar tepki gösterdi.

Yangın, merkez Osmangazi ilçesi Hocanaib Mahallesi Demirkapı Cadde Yüksek Kaldırım Sokak üzerinde meydana geldi. Kimsenin oturmadığı iki katlı ahşap binada bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, lodosun da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Binanın arkasında bulunan yatılı ortaokulundaki öğrenciler dışarı çıkartılarak okul boşaltıldı. Alevlere teslim olan bina cayır cayır yandı.

İTFAİYENİN SUYU BİTTİ, VATANDAŞLAR HORTUMLA SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTI

Binanın ahşap olması ve rüzgarın da etkisiyle alevler gökyüzüne kadar yükseldiği yangına olay yerine gelen iki itfaiye aracı müdahale etti. Ancak itfaiye araçlarının kısa sürede suyu bitti. Lodos nedeniyle şehirde meydana gelen çatı uçması, yıkım gibi olaylara müdahale eden itfaiye ekipleri, yangına yeterince müdahale edemeyince vatandaşlar tepki gösterdi. İtfaiye araçlarının suyunun bitmesi üzerine vatandaşlar evlerinden çektikleri hortumlarla yangını söndürmeye çalıştı.

YANAN BİNANIN YIKILMA ANI KAMERALARCA KAYDEDİLDİ

Takviye itfaiye ekiplerinin beklendiği sırada içten içe yanan tarihi bina daha fazla dayanamayıp büyük bir gürültü ile yıkıldı. Önce yan duvarı yıkılan binanın üst katı da tamamen çöktü.

Söndürme çalışmaları sırasında binadan düşen tahta parçaları itfaiyecilere zor anlar yaşattı. Tarihi bina tamamen kül oldu.

OKULUN DUVAR BOYALARI YANDI

Yangın, bitişikte bulunan bir başka bina ile Turgut Yılmaz İpek Yatılı Bölge Orta Okulu'na sıçramadan söndürüldü. Bitişikteki binanın yan duvarı ve çatısı hasar gördü, okulun ise dış cephe boyaları yandı. CİHAN
<< Önceki Haber Tarihi bina alev alev yandı, yıkılışı kameralara yansıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER