Tanrıkulu: İktidarın eksikliklerini kapatmak için yayın yasağı konulmuştur


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara'daki terör saldırısında iktidarın eksikliklerini kapatmak için yayın yasağı konulduğunu söyledi.

Elazığ'da esnaf ziyareti yaparak CHP milletvekili adaylarına destek isteyen Tanrıkulu, "İktidarın ayıplarını ve eksikliklerini kapatmak için yayın yasağı konulmuştur." dedi.

Ankara'da eylemi yapan şahısların ellerini kollarını sallayarak olay yerine geldiğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece Ankara değil 5 Haziran'da Diyarbakır'da patlama oldu. Patlamayla ilgili olarak bir zanlı yakalandı, ama zanlının ilişkileri aradan geçen dört aylık zamana rağmen ortaya çıkarılamadı ve soruşturma gizli. 20 Temmuz'da Suruç'ta patlama oldu. 33 yurttaşımız yaşamını yitirdi hiçbir zanlı ortada yok ve soruşturma gizli yakalanan kimse yok. 10 Ekim'de Ankara'da patlama oldu ve yine soruşturmaya gizlilik kararı verildi. Bu gizlilik kararı zanlıların şüphelilerin yakalanması için değil iktidarın ayıbının örtülmesi içindir. İktidarın eksiklerinin ortaya çıkarılmasının engellenmesi içindir. Konuşulmaması içindir. Yoksa soruşturma gizlidir sanıkları yakalayacağız, işte açık olursa sanıklar kaçarlar diye bir şey yok çünkü sanıkların kimlikleri belliydi."

Tanrıkulu, sözlerini şöyle tamamladı: "Cumhuriyet Halk Partisi, Suruç ve Adıyaman raporlarıyla bu kimlikleri ortaya koymuştu. Gün gibi belliydi isimler ama maalesef Suriye sınırından Gaziantep'ten Ankara'ya kadar ellerini kollarını sallayarak geldiler ve bu kanlı katliamı gerçekleştirdiler. İktidarın ayıplarını ve eksikliklerini kapatmak için yayın yasağı konulmuştur." CİHAN
<< Önceki Haber Tanrıkulu: İktidarın eksikliklerini kapatmak için yayın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER