Tanık madenci sürekli 'hatırlamıyorum' deyince suç duyurusunda bulunuldu


Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciadan kurtulan maden işçisi, mahkemenin sorduğu sorulara sürekli 'Hatırlamıyorum' şeklinde cevap verince, sanık avukatları suç duyurusu talebinde bulundu.

Manisa Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Soma davasının beşinci duruşması üçüncü celsesinde, tanık olarak dinlenen maden işçisi Mesut Efe, mahkemenin sorduğu sorulara sürekli 'Hatırlamıyorum' şeklinde cevap vermesi üzerine, sanık avukatları Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'ya tanık Mesut Efe'ye yalan tanıklıktan ve delilleri gizlemeye çalışmaktan suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait Eynez maden ocağında 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen yangında 301 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağı faciasının ceza duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. Tanıkların dinlenildiği duruşmanın öğleden sonra gerçekleştirilen oturumunda Mustafa Demir ve Mesut Efe tanık sıfatıyla ifade verdi.

Öğleden sonraki oturumda ilk olarak Mustafa Demir'in dinlenildiği duruşmada Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı tarafından Mustafa Demir'e o gün neler yaşandığını anlatması istendi. Demir, o gün yaşananları şöyle anlattı: "U3 bölgesinde bantçılarla birlikte taban alıyorduk. Saat 13.00 gibi top attılar. Ondan sonra 14.00 gibi ikinci topu attılar. Yarım saat kadar daha çalıştıktan sonra yoğun bir duman geldi. Ardından bizi yer üstüne çıkardılar." Tanık Demir'in 'Şaltercinin bandı suladığını gördüm' şeklinde ifadesi Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'nın dikkatini çekti. Ballı, tanık Demir'e 'Senden başkası banda su tutulduğunu söylemedi. Emin misin?' diye sordu. Tanık Demir ise banda neden su tutulduğunu bilmediğini ama banda su tuttuklarını gördüğünü söyledi.

"TANIĞA YALANCI ŞAHİTLİKTEN SUÇ DUYURUSU TALEBİ"

Öğleden sonra tanık sıfatıyla dinlenen Mesut Efe'ye de ilk olarak o gün yaşananları anlatması istendi. Facia günü yaşadıklarını anlatan Efe, top atıldıktan sonra ustasının kendisinden demir istediğini demir almaya gittiğinde ise dumanı gördüğünü söyledi. Efe, "Dumanı gördükten sonra geri dönüp ustama haber verdim. Ardından birlikte tekrar gittik. Sonra ustam izlemeye telefonla haber verdi." dedi. Ardından Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'nın tanık Efe'ye soru sordu. Sorulan sorulara sürekli olarak 'Hatırlamıyorum' cevabı veren Efe'ye, Mahkeme Başkanı Ballı tarafından 'Olayın ardından hafıza kaybına mı uğradın?' diye soruldu. Efe bu soru üzerine "Hayır. Sadece uykularımda düzensizlik var." dedi. Mahkeme Başkanı Ballı'nın sorularının ardından sanık avukatları Efe'ye herhangi bir psikolojik sorunu olup olmadığı ve ilaç tedavisi görüp görmediğini sordu. Efe'nin ilaç tedavisi görmediği cevabı üzerine sanık avukatları farklı sorularla yaşananları hatırlatmaya çalıştı. Bunun üzerine müşteki avukatları tanık Efe'nin baskı altına alınmaya çalışıldığını belirterek itiraz etti. Bunun üzerine karşılıklı tartışmaların yaşandığı duruşma salonunda Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı tarafından her iki tarafın avukatları da uyarıldı.

Tanık Efe'nin sorulan sorulara sürekli 'Hatırlamıyorum' cevabı vermesi üzerine sanık avukatları Mahkeme Başkanlığı'na, yalan tanıklık ve delilleri gizlemeye çalışmaktan Mesut Efe'ye suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. CİHAN
<< Önceki Haber Tanık madenci sürekli 'hatırlamıyorum' deyince suç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER