Takım olarak iyi gitmediğimiz doğru

Galatasaraylı Lukas Podolski düzenlediği basın toplantısında hakkında çıkan bazı haberlere açıklık getirdi ve medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Takım olarak iyi gitmediğimiz doğru

Alman yıldızın açıklamaları ve kendisine yöneltilen sorulara cevapları şöyle:

"BURADAN AYRILMAK İSTEMİYORUM"

Bazı cevaplanması gereken sorular var. Bazı doğru olmayan şeyleri anlatmak için buradayız. Burada konuşmak Başkan'ın isteği üzerine değil, benim isteğim üzerine. Eğer yabancı bir kulübün bizim kulübe bir teklifi, talebi varsa benim yapacağım bir şey yok. Benim asla buradan ayrılmak gibi niyetim yok. Buradan ayrılmak gibi bir isteğim olduğunu kimseye söylemedim.

Takımı ve beni tabii ki eleştirebilirsiniz. Benim rahatsızlığım doğru olmayan gerçek olmayan haberlerin çıkması. Futbolla ilişkili eleştirilere açığım. Takım olarak iyi gitmiyoruz bu doğru. Ama doğru olmayan Eskişehirspor maçında isteksiz oynamışım ve sarı kart görmüşüm bunun üzerine ceza alacakmışım. Bunlar kesinlikle doğru değil.

Sezon sonunda başarısızlığın analizi yapılabilir. Önümüzde 10 maç ve kupa hedefimiz var. Kupayı kazanmalıyız ve Avrupa Kupası'na katılmayı elde etmeliyiz. Şu gerçek ki biz de biliyoruz ki iyi gitmiyoruz. Birkaç tane antrenör değişikliği takım içinde huzursuzluk yarattı. Bu kadar antrenör değişikliği doğru olması gerek.

Terör olayları ile kariyerim boyunca etkilendim. Terörün olduğu yerlerde bulundum. Herkes gibi beni de etkiliyor. Derbiye gelince çok önemli bir maç. Fenerbahçe'yi yenmekten başka hiçbir opsiyonumuz yok.

Avrupa'ya katılamazsak bizim için olumlu bir durum olmayacak. Katılamazsak ceza 2 yıla çıkabilir. Belki de başka bir durum gelişir ceza da kalkabilir.

"BEŞİKTAŞ DAHA AVANTAJLI"

Mario Gomez'i 15 yaşından beri tanıyorum, O'nunla çok iyi görüşüyoruz. Bana göre Beşiktaş daha avantajlı. Avantajlı olmalarının bir nedeni de Fenerbahçe'nin bizimle oynayacak olması. Fenerbahçe'yi yeneceğiz bunu Gomez'e de söyledim. Bizim hala hedeflerimiz var. Öncelikle kupayı kazanmak sonra Avrupa Kupası'na katılmak istiyoruz. Tekrar söylemek istiyorum, ben asla Galatasaray'dan ayrılmak istediğimi söylemedim. Muslera, Sneijder ve Chedjou'nun da böyle bir isteği olduğunu sanmıyorum. Ama basın için de demek böyle speküle haberler gerekiyor. Bunu da anlıyorum. Benim asla medya ile bir sürtüşmem olmadı.

12 senedir futbolun içindeyim böyle sık antrenör değişikliği yaşamadım. Ama bu tür kararları her zaman yönetim verir. Benim konuşmamın bir anlamı yok. Riekerink için bu kadar kısa sürede her şeyi değiştirme şansı yok. Elinden gelenin en iyisini yaptığını düşünüyorum.

Eleştiri her zaman olabilir ve kabul ediyorum. Sıkıntı şu, bazı yalan ve gerçek olmayan haberler sıkıntı yaratıyor. Alman basını da bu haberleri doğru sanıyor. 10 gol 5 asist yaptım ama bu yeterli değil. Ben daha iyisini yapabilirdim.

Sadece yönetim ya da sadece oyuncular suçlu diyemeyiz. Tabii ki hoca değişikliklerinin olumsuz etkisi olmuştur. Takım şimdi iyi durumda değilse bir tek kişi değil herkesin sorumluluğunda. Sezon sonunda gerekli kararlar alınır ve umuyorum ki gelecek sezon Galatasaray yine başarılı olacaktır."

<< Önceki Haber Takım olarak iyi gitmediğimiz doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER