Tahliye kararı Resmi gazetede ancak yine tahliye yok

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), tutuklu gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan'ın bireysel başvurusunda verdiği hak ihlali kararlarının gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

SHABER3.COM

Anayasa Mahkemesi, Alpay ve Altan'ın tutuklamanın hukuki olmaması gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvurulara yönelik 'kişi hürriyeti ve güvenliği' hakkı ile 'ifade ve basın özgürlüğü' haklarının ihlal edildiğine karar vermişti.

Gerekçeli karar aynı gün yüksek mahkemenin internet sitesinde yayınlanmıştı. Karar, bugün Resmi Gazete'de de yayımlandı. 

Söz konusu ihlal kararları oy çokluğuyla alınırken, Mehmet Altan hakkındaki kararın bir örneğinin, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, Alpay hakkındaki kararın bir örneğinin ise ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmedilmişti.

Ancak mahkemeler önce 'kararın Resmi gazetede yayınlanmadığı', sonra da 'Anayasa Mahkemesi yetki gasbı yapıyor' gibi gerekçelerle tahliye kararlarını uygulamadı. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar kesin olmakla birlikte kararlarının uygulanmaması Türkiye'de ilk defa olmuştu
<< Önceki Haber Tahliye kararı Resmi gazetede ancak yine tahliye yok Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER