Tacikistan e-vize uygulamasına başlayacak

Tacikistan e-vize uygulamasına başlayacak

Tacikistan Dışişleri Bakan Birinci Yardımcısı Ozoda İmamali, 80 ülke vatandaşına elektronik ortamda vize verme uygulamasını hayata geçireceklerini kaydetti. Tacikistan'ın resmi haber ajansına konuşan İmamali, kamu hizmetlerinin elektronik ortamda yapılması için bir dizi projeleri hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Devlet Başkanı İmamali Rahman'ın kızı Ozoda İmamali, e-vize uygulaması için gerekli altyapıyı oluşturmaya başladıklarını kaydetti. Bu proje için ihale açtıklarını ve ihaleyi dev Fransız şirketinin kazandığını belirten Tacik yetkili, "Tacikistan'ın yurtdışındaki temsilciliklerini, konsolosluklarını ve hudutlardaki kontrol geçiş noktalarını bir sistemde birleştirmek istiyoruz. Bu sistem ile ülkeye gelen yabancı ülke vatandaşlarını kontrol edebileceğiz" dedi.

Bakan Yardımcısı, bunun için özel bir program ve site kuracaklarını kaydederek, Tacikistan'ın elektronik sisteminin kalitesinin en az Schengen vizesi sistemi kadar iyi olacağını ifade etti. İmamali, halihazırda Türkiye başta olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan ve Bahreyn gibi birçok ülke vatandaşına e-vize uygulamasını hayata geçirildiğini belirtti. Tacik diplomat, sistemin gelecek yıl içinde tamamen hazır olacağını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Tacikistan e-vize uygulamasına başlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER