Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mungan: Hekimevi kapatılamaz

Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mungan: Hekimevi kapatılamaz

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, Hekimevi ve Eğitim Merkezi'nin kapatılmasına tepki göstererek, "Burası sadece bir hizmet kurumu değil; aynı zamanda Adana'nın hekimlerine ve kamu çalışanlarına verdiği değerin bir göstergesi." dedi.

Adana Tabip Odası Başkanı Mungan, Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Makine Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı ve TMMOB Adana İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, Adana Hekimevi'nin kapatılmasına karşı çıktı. Kurumlar adına yapılan ortak açıklamada, "Adana Hekimevi, varlık nedeni olan hekimlere sorulmadan kapatılamaz, başka hiç bir amaç için kullanılamaz ve çalışanlarının görevlerine son verilemez." denildi.

Kurumlar adına açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, Hekimevi'nin bugüne kadar temiz, güvenli ve sıcak bir otelcilik hizmeti sunduğuna dikkat çekti. Mungan, "On üç yıllık sürede Sağlık Bakanlığı gibi önemli kamu bileşenlerinin yanı sıra özel kurum ve kuruluşlarının toplantı ve kutlamalarına da salonları ile ev sahipliği yapmıştır. Ancak ne yazık ki kurumun zarar ettiği tespiti ile sözleşmeli olarak çalışan 32 işçinin işine son verilerek kapatılmıştır." dedi.

Adana Hekimevi'nin işletme fiyat politikasının Sağlık Müdürlüğü'nce belirlendiğini hatırlatan Prof. Dr. Mungan şöyle devam etti: "Personel maliyeti bakımından hizmet kapasitesi dikkate alındığında çalışması gereken eleman sayıdan daha az sayıda kişi çalışıyor. Bu nedenle personel maliyetinin asgari düzeyde. İşletmeden hizmet satın alan ve mekanı kullanan hekimleri buraya yoğun ilgisi dikkate alındığında söz konusu kurumun 'zarar ettiği' gerekçesi ile kapatılmasının makul olmadığıdır. Üstelik zarar ettiği son 3-4 aylık süreye kadar anlaşılmadıysa bunun sorumlusu yine yönetim kademesi değil midir? Bedelini çalışanlara, hekim ve hekim ailelerine ödetmek doğru mudur? Bugün kamuda çalışan bir hekimin maaşıyla hekim ve ailesinin zorunlu seyahatlerinde benzer bir yerde konaklama olanağının bulunmadığını başta Sağlık Bakanımız olmak üzere herkes bilmektedir."

Hekimevi'nin kapatılmasıyla işsiz kalan çalışanların aynı birime bağlı yerlerde istihdam edilmesini isteyen Mungan, "Hekimevi kapatıldıktan sonra mevcut bina ve arazinin hangi amaçla ve kimler tarafından kullanılacağı sorusunun cevabı hekimlere ve kamuoyuna dürüst bir şekilde söylenerek fikirleri sorulmalı, olurları alınmalı. Sağlık Bakanı, Vali, Prof. Dr. Necdet Ünüvar başta olmak üzere tüm Adana milletvekilleri ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, Hekimevini aynı amaç doğrultusunda hizmet vermesi için göreve; işini kaybeden çalışanların ve biz hekimlerin içini rahatlatacak açıklamalara davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mungan: Hekimevi kapatılamaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER