Sydney'de terör alarmı


Endonezya'nın başkenti Cakarta'nın en işlek caddesinde bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirilmesi, Avustralya'yı da tedirgin etti. IŞİD terör örgütünün, bazı ülkelerin önemli şehirlerine yönelik düzenlediği terör saldırıları nedeniyle Sydney şehrinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Fransa'nın başkenti Paris, İstanbul ve Endonezya'nın başkenti Cakarta saldırılarından sonra, Avustralya'da da muhtemel saldırılara karşı güvenlik tedbirlerinin genişletildiği bildirildi. Buna göre ülkenin en önemli ticaret ve turizm şehrinde bulunan Opera Evine (House) yönelik muhtemel terör saldırısına karşı güvenlik tedbirlerinin en üst düzeye çıkarıldığı kaydedildi. Opera'nın, güvenlik tedbirleri kapsamında, geçici bir süreyle ziyaretçiye kapatıldığı açıklandı.

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun uğrak yerlerinden biri olan Opera Evi'nin etrafında güvenlik önlemleri alınırken, giriş kısmının emniyet şeridiyle kapatıldığı görüldü. Konuyla ilgili emniyet kaynakları henüz resmi bir açıklamada bulunmazken, eyalet ve federal polisin, özellikle toplumun yoğun olduğu noktalarda yoğun güvenlik tedbirlerini aldığı belirtildi.

Avustralya'nın, Cakarta'da bulunan ticaret ve yatırım temsilciliğini geçici olarak kapattığı açıklandı. Yapılan açıklamada, önceki gün Cakarta'da meydana gelen terör saldırısına yaklaşık dört kilometre yakınlığında bulunan temsilcilik çalışmalarının, geçici bir süreyle durdurulduğu belirtildi.

Öte yandan Sydney Eyalet Hükümeti, daha önce Paris'teki terör saldırısıyla sarsılan Fransa'ya destek amacıyla, Opera House binası Fransız bayrağının renkleri olan mavi beyaz ve kırmızı renklerle aydınlatılmıştı. Binlerce Avustralyalı şehir merkezine akın ederek, Opera House'un Fransız bayrak renklerine bürünmesine seyretmiş ve destek gösterisinde bulunmuştu. Bu arada www.change.org sitesinde ise bir kampanya başlatılarak, Paris'teki saldırı zamanı, yaşanan teröre tepki göstermek ve meydana gelen acıyı paylaşmak amacıyla, Opera House binasının Fransız bayrağının renkleriyle aydınlatılması gibi benzer jestin Türkiye için de yapılması istendi. CİHAN
<< Önceki Haber Sydney'de terör alarmı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER