Sürücüsüz metroda engelli yolcuları unuttular

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun birinci etabı olan 10.5 kilometrelik Üsküdar-Ümraniye Yamanevler bölümünün 15 Aralık’ta hizmete girdi. Ancak metroda sesli ve ışıklı uyarı olmaması nedeniyle engelli yolcular büyük zorluk çekiyor.

Sürücüsüz metroda engelli yolcuları unuttular


Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun birinci etabı15 Aralık’ta hizmete başladı. Sürücüsüz metronun Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı ve Yamanevler olmak üzere 9 istasyonu bulunuyor. Ancak metroda sesli ve ışıklı uyarı olmaması nedeniyle engelli yolcular büyük zorluk çekiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından günlük 65 bin yolcu kapasiteli olacağı belirtilen Üsküdar-Yamanevler hattı hizmete açıldıktan sonra vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Ancak duraklar arası sesli ve ışıklı uyarı olmaması görme ve işitme engelliler ile okuma yazma bilmeyenlere büyük zorluk yaşattı. İşitme engelliler, durulan istasyonun ismini duvarda okuyarak inecekleri yeri kaçırmamaya çalışırken, görme engelli yolcular bindikleri duraktan sonra durakları sayarak inecekleri yeri belirliyor. Okuma yazma bilmeyenler ise çaresiz kalıyor. Bu yolcular, inecekleri durağı kaçırmamak için diğer yolculardan yardım isteyerek çözüm buluyor. Yolcular, bu eksikliğin bir an önce giderilmesini bekliyor.
<< Önceki Haber Sürücüsüz metroda engelli yolcuları unuttular Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER