Suriye'ye saldırılar Rusya ve Türkiye'nin arasını açtı mı?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye'ye yönelik saldırı kapsamında ortak Fransız jetlerinden ateşlenen tüm füzelerin hedefini vurduğunu söyledi. "Putin'e Suriye'nin kimyasal silah kullanmasında Rusya'nın suç ortağı olduğunu söyledim" diyen Macron ayrıca, saldırıların Rusya ve Türkiye'nin arasını açtığını ileri sürdü.

SHABER3.COM

Macron pazar günü yaptığı açıklamasında, Suriye'ye yönelik operasyonun 'yasal' olduğunu ve uluslararası topluluk çerçevesinde gerçekleştirildiğini savundu.
ABD ve İngiltere ile ortaklaşa gerçekleştirilen saldırı çerçevesinde Fransız jetlerinden ateşlenen tüm füzelerin hedefini vurduğunu ileri süren Macron, Suriye'ye karşı savaş ilanında bulunmadıklarını da sözlerine ekledi.

'PUTİN'E KİMYASAL SİLAH KULLANIMINDA RUSYA'NIN SUÇ ORTAĞI OLDUĞUNU SÖYLEDİM'

Ankara saldırıya onay verdiği için saldırının Türkiye ile Rusya'nın arasını bozduğunu ileri süren Macron, Vladimir Putin'le görüşmelerinde ise Rusya Devlet Başkanı'na 'Suriye'nin kimyasal silah kullanmasında Moskova'nın suç ortağı olduğunu söylediğini' aktardı. Buna rağmen Fransa Cumhurbaşkanı, Paris'in Rusya, Türkiye ve İran'la Suriye konusundaki diyaloğu, anlaşmanın gerekli bir parçası olarak gördüğünü kaydetti.

'ABD'Yİ SURİYE'DE UZUN VADEDE KALMAYA BİZ İKNA ETTİK'
Macron ayrıca, ABD yönetimini Suriye'de uzun vadede kalmaya Paris'in ikna ettiğini bildirdi.

Fransa ve müttefiklerine ait istihbarat servislerinin Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair kanıtlarının olduğunu ileri süren Macron, bu nedenle saldırının meşru bir karaktere sahip olduğunu savundu.
<< Önceki Haber Suriye'ye saldırılar Rusya ve Türkiye'nin arasını açtı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER