Suriyeli mültecilerin araçları için tescil uyarısı


Gaziantep Valiliği, Suriyeli sığınmacılara verilen geçici trafik belgesi be tescil plakası ile ilgili sürenin uzatıldığını bildirdi. Eski geçici trafik belgeleriyle trafiğe çıkan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının araçlarının ise trafikten men edileceği duyuruldu.

Suriyelilerin araçları için 4 Nisan 2015 ve 31 Aralık 2015 tarihleri arasında geçici trafik belgesi ve tescil plakası verildi. Gaziantep Valiliği yaptığı açıklamayla Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 51/A maddesi gereği 31 Aralık 2016 tarihine kadar geçici trafik belgesi ve tescil plakası verilmesi işlemlerinin uzatıldığını duyurdu. Eski geçici trafik belgeleriyle trafiğe çıkan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının araçlarının trafikten men edileceği belirtilirken, 2016 yılına ait geçici trafik belgelerinin yenilendikten sonra tekrar trafiğe çıkmalarına izin verileceği açıklandı.

Araç sahibi Suriyeli vatandaşların, eski belgelerinin süresini 31 Aralık 2016 tarihine kadar uzatmak için Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiği kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli mültecilerin araçları için tescil uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER