Suriyeli kız, yangında hayatını kaybetti


Antalya'da, Suriyeli bir ailenin kaldığı gecekonduda çıkan yangında 10 yaşında bir kız çocuğu hayatını kaybetti. Ailenin değişik yaşlardaki çocuklarını ile komşuları kurtardı.

Antalya'nın merkez Kepez ilçesi Güneş Mahallesi 6045 Sokak üzerindeki bir gecekonduda sabah saatlerinde bilinmeyen sebeple yangın çıktı. 10 kişilik Suriyeli ailenin kaldığı gecekondu bir anda alevlere teslim oldu. Çocukların uykuda olduğu sırada meydana gelen yangını farkeden komşular yardıma koştu. Yan evde ikamet eden Hayrettin Topal, "16 yaşında bir çocuk vardı. 'Kapıyı aç da çocukları kurtaralım' dedim. Şoka girmişti. Baktım bir türlü kapıyı açmıyor, demirleri kırdım. Küçük yaşlardaki çocukların hepsi dumanın içindeydi. Hepsini kaldırdım dışarı çıkardım. Büyük çocuğu da çıkardım. 'İçeride biri daha var' dedi. Alev ve dumandan içeri giremedim. İtfaiye gelene kadar çocuk içeride ölmüştü." diye konuştu.

Olay yerine gelen itfaiye alevleri kısa sürede söndürürken, içeriden 10 yaşındaki Nesrin Hassan'ın cesedi çıkarıldı. Olay yerine gelen savcı, aile fertlerinin ifadelerini alıp yangın mahallinde inceleme yaptı. Savcının incelemesinin ardından küçük kızın cansız bedeni otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Suriyeli ailenin gecekonduya 1,5 ay önce taşındığı ve 10 kişinin birlikte kaldığı öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli kız, yangında hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER