Suriyeli kadın ameliyat için yardım bekliyor


Savaştan kaçarak İstanbul'a gelen 9 kişilik Suriyeli ailenin dramı yürek burkuyor. Ayağından ameliyat olan Suriyeli anne, zamanla yürüyemeyecek hale geldi. Acil ameliyat olması gereken kadın için hastaneler de yer olmadığı gerekçesiyle işlem yapmadı.

Suriye'deki savaştan kaçarak 3 yıl önce İstanbul'a gelen 9 kişilik Suriyeli Kilzi ailesi, anneleri Hüda Kilzi'nin ameliyat olabilmesi için çaba gösteriyor. Anne Hüda Kilzi, 2 yıl önce geçirdiği kazada ayağını kırdı. Kaldırıldığı hastanede ayağına platin takılan anne Kilzi'nin sağlık durumu aradan geçen zaman içinde kötüye gitti. Yaklaşık 2 aydır yürüyemez duruma gelen ve ihtiyaçları çocukları tarafından karşılanan anne Kilzi için yeniden ameliyat olması gerektiği söylendi. Gittikleri hastanede yer olmadığı iddiasıyla annesinin sadece muayene edilip geri gönderildiğini anlatan Ahmet Kilzi, yaşadıkları süreci şöyle anlattı: "Annemin ayağı kırıldığında ameliyat oldu platin takıldı. Aradan bir sene geçtikten sonra kemikte boşluk oldu. Doktorlarla görüştüğümüzde tekrar ameliyat olması gerektiğini söylediler. Gittiğimiz bir hastanede bizden ameliyat için yüklü miktarda para istediler. Annem şuan çok kötü bir durumda, yerinden bile kalkamıyor. Hastaneye götüreceğimiz zaman 3-4 kişinin yardımıyla kaldırabiliyoruz. Çok kötü bir durumdayız."

Hastaneye gidebilmeleri için bulundukları bölgedeki sağlık merkezinden sevk evrakı almaları gerektiğini anlatan Ahmet Kilzi, "Bunun için annemin de sağlık merkezine gitmesi gerekiyor. Ama durumumuz ortada, annemi her defasında götüremiyoruz. İmkanlarımız kısıtlı." dedi. Anne Hüda Kilzi ise gözyaşları içinde yetkililere seslenerek tedavi olmak istediğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli kadın ameliyat için yardım bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER