Suriye'den Türkiye'ye sınır uyarısı

Suriye, Türkiye’nin topraklarındaki askeri operasyonlarını ‘işgal’ olarak niteledi ve Türk ordusuna karşı uygun gördüğü tüm araçlarla karşı koyacağını duyurdu.

samanyoluhaber.com

Kürt yetkililer ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, önceki gün Türk jetlerinin Um El-Hoş, Um El-Qura ve Hisiye köyünü hedef aldığını duyurmuştu.

Suriye resmi haber ajansı SANA’ya göre Suriye ordusundan Türkiye’nin operasyonlarıyla ilgili bir açıklama yapıldı: “Hangi gerekçe altında olursa olsun Türk ordusunun Suriye topraklarında bulunması kesinlikle kabul edilemez. Suriye, işgal niteliğinde sayılan bu güçlere karşı uygun gördüğü tüm araçlarla karşı koyacak.”

Ne olmuştu?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada ise 26 hava saldırısıyla 18 PYD-YPG hedefinin vurulduğu kaydedilerek, “Suriye’nin kuzeyine yönelik hava harekatında 160 ila 200 PYD/PKK mensubu etkisiz hale getirildi” denmişti.

Britanya merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise, hava saldırılarında 11 kişi öldüğünü, onlarca kişi de yaralandığını iddia etmişti.

Bu olayın ardından Suriye ordusu da, hava sahasını ihlal ettikleri takdirde Türk savaş uçaklarının düşürüleceğini açıklamıştı.
<< Önceki Haber Suriye'den Türkiye'ye sınır uyarısı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER