Suriye operasyonu sonrası Perinçek'ten Erdoğan'a salvolar

Doğu Perinçek ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye operasyonu sonrası AKP'nin hızlı desteğine tepki göstererek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert çıkışlarda bulundu.

SHABER3.COM

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Suriye operasyonuna AKP'nin destek açıklamalarına sert tepki gösterdi. Perinçek twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sert çıkışlarda bulundu. Perinçek "ABD’nin füzelerini memnuniyetle karşılayan Tayyip Erdoğan yönetimi Türk Milletini kesinlikle temsil etmiyor. Müslümanların vurulmasını, mazlumların vurulmasını memnuniyetle karşılayan bir yönetim Türkiye’yi temsil edemez" dedi.

''Şimdi Suriye düşmanı hükümetten kurtulma sırası Türkiye’ye gelmiştir. Tayyip Erdoğan yönetiminden kesinlikle kurtulacağız.'' diyen Perinçek, twitter hesabından özetle şunları söyledi:

"Bu nasıl Müslümanlık? Bu nasıl komşuluk? Bu nasıl kardeşlik? Bu nasıl insanlık? İşte görüyoruz; bu hükümet Haçlıların kontrolünde olan bir hükümet! Tayyip Erdoğan yönetimi haçlının füzelerini destekleyen bir hükümet.''

''Müslüman dünyası bu haçlıyı 1200 yıldır tanıyor. Türk Milletine ve bütün insanlığa söz veriyoruz: Türkiye bu hükümetten kurtulacak ve Vatan Partisi’nin merkezinde olduğu, Suriye’ye dost, insanlığa dost, komşuluğa vefa ve sadakat gösteren bir hükümete Türkiyemizi kavuşturacağız.''

''ABD’nin bu saldırısının hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. ABD yenildi. İstediği kadar füze atsın, hiçbir füze ABD’nin yenilgisini örtemez. Suriye ABD’yi yenmiştir. İnsanlık, mazlum milletler, Batı Asya’nın mazlum halkları ve Müslüman halkları ABD’yi yenmiştir."

AKP tabanına da çağrıda bulunan Perinçek, "Böyle bir partide yer almayın. Amerikan emperyalizmini alkışlayan partinin yanında durmayın. Amerika'nın yanında durmak, sizi müslüman yapmaz.Türk milleti Vatan Partisi'ne güvensin. Amerika yenilmiştir. Amerika'nın gösteriş saldırılarının kıymeti harbiyesi yoktur." dedi.


AKP'den operasyona hemen destek gelmişti

Dün gece başlayan Suriye operasyonu sonrası AKP kanadından hemen destek açıklamaları gelmişti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz. Operasyon tüm insanlığın vicdanına tercüman olmuştur" denildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı açıklamada "Amaç Suriye'deki savaşı sonlandırmak olmalıdır. Kimyasal silah cevapsız bırakılmamalı" dedi. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise yaptığı açıklamada ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye düzenlediği operasyona destek verdiklerini ve operasyon öncesi Türkiye'ye bilgi verildiğini söyledi.
<< Önceki Haber Suriye operasyonu sonrası Perinçek'ten Erdoğan'a salvolar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER