Suriye’de askeri mezuniyet törenine dron saldırısı: 100’den fazla ölü

Humus Askeri Akademisi öğrencilerinin mezuniyet töreninde gerçekleştirilen dron saldırısında ölenlerin sayısının 100'ü geçtiği öğrenildi.

SHABER3.COM

Bold Medya'da yer alan habere göre Suriye resmi haber ajansı SANA, Humus Askeri Akademi öğrencilerinin mezuniyet törenine patlayıcı mühimmat yüklü dron ile saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Kanlı saldırıda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Yaralılar, Humus Askeri Hastanesi’ne nakledildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda 100’den fazla kişinin öldüğünü ve 125’in yaralandığını açıkladı. SAVUNMA BAKANI PATLAMADAN ÖNCE AYRILMIŞ

Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas’ın düzenlenen saldırıda yaralandığı iddia edilmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada Abbas’ın alanı saldırıdan önce terk ettiği açıklandı.

Suriye Savunma Bakanlığı, saldırının “tanınmış uluslararası taraflar tarafından desteklenen silahlı terörist örgütler tarafından gerçekleştirildiğini” iddia etti. Bakanlık’tan yapılan açıklaması şekilde:

“Saldırı, törenin sona ermesinin hemen ardından meydana geldi. Çok sayıda şehit var. Hem sivil hem de askeri personel ile davet edilen aileler arasında kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere onlarca yaralı var.”

Saldırı henüz herhangi bir örgüt tarafından üstlenilmezken Suriye Savunma Bakanlığı, karşılık vereceklerini açıkladı

Görüntüler saldırıdan birkaç dakika önce çekildi.
<< Önceki Haber Suriye’de askeri mezuniyet törenine dron saldırısı:... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER