Sur'daki esnafın sorunları TBMM gündeminde


CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar nedeni ile zor günler geçiren Doğu ve Güneydoğu'daki esnafın sorunlarına ilişkin TBMM'ye soru önergesi verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Tanrıkulu, Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

Diyarbakır Sur İlçesinde 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren karşılıksız kalan çek ve senetlerin esnafın siciline işlenmemesi ile ilgili çalışma yapılacak mıdır?

Bankalardaki takipli ve takipsiz kredilerin ödemelerinin faizsiz olarak ertelenmesi ile ilgili olarak kamu ve özel sektör bankalarıyla görüşme yapılmış mıdır?

Türkiye Halk Bankası A.Ş'nin Sur ilçesi esnafına 1 yıl ödemesiz ve 3 yıl geri ödemeli faizsiz kredi vermesi desteği sağlanacak mıdır?

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde kiracı olanlardan 2016 yılında kira alınmaması ve yüksek kiralı işyerlerinin güncel koşullara uygun kira değerlendirilmesinin yapılması ile ilgili çalışma yürütülmekte midir?

Gelir İdaresi Başkanlığına verilmesi gereken KDV, Muhtasar, Geçici vergi, Ba-Bs formları verilemediği için idari para cezası uygulanmaması ve bu KDV, Muhtasar, Geçici vergi, Ba-Bs formlarının verilme sürelerinin uzatılması söz konusu mudur?

Vergi Dairesince tahakkuk etmiş ve edecek olan vergi borçlarının faizsiz olarak 2017 yılına kadar ertelenmesi çalışmaları yapılmakta mıdır?

Doğu ve Güneydoğu'da olayların yaşandığı yerlerde 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni nesil yazar kasa uygulaması 1 yıl ertelenecek midir?

Doğu ve Güneydoğu'da yoğun çatışma yaşanan yerlerde 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan e-tebligat uygulamasının 1 yıl ertelenmesi düzenlemesi yapılacak mıdır?

Diyarbakır Sur ilçesinde esnafa, işverenden alınan sigorta işveren payı ve işçi prim payının 5 yıl süresince alınmaması, sigorta prim borçlarını zamanında ödeyemeyen esnafının bu borçlarının faizsiz ertelenmesi, aylık gönderilmesi gereken prim hizmet bildirimlerinin gönderilememesi halinde idari para cezalarının uygulanmaması destekleri sağlanacak mıdır?

İŞKUR ve TÜİK'e verilmesi gereken beyan ve bildirimlerinin 1 yıl boyunca ertelenmesi ve İŞKUR iş başı eğitim programı kapsamında çalıştırılan işçilerin devlet desteğinin 1 yıl uzatılması çalışmaları yapılacak mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber Sur'daki esnafın sorunları TBMM gündeminde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER