Suikast yalanını ortaya çıkaran savcılara soruşturma

Sümeyye Suikastı yalanını bilirkişi raporları ile ortaya çıkaran savcılar hakkında HSYK harekete geçti. 2 savcı hakkında soruşturma başlatıldı

Suikast yalanını ortaya çıkaran savcılara soruşturma

Bugüne kadar siyasal iktidarın beğenmediği tüm kararlara imza atan savcı ve hakimler hakkında inceleme, soruşturma ve tayin kararı veren HSYK bu kez de havuzun yalanını ortaya çıkarmayı soruşturma konusu yaptı. 

Durumu sevinçle karşılayan yandaş Akşam Gazetesi'nin haberine göre, HSYK, Sümeyye'ye Suikast yalanı için Havuz Medyası'na dava açan savcılara soruşturma açtı.

Habere göre, HSYK’nın görevlendirdiği müfettişler, gazeteler hakkında dava açan Bakırköy Basın Savcısı Hüseyin Parlakkılıç ile Savcı Mustafa Gökay’ın kararlarının hukukiliğini inceleyecek. 

HSYK'nın çoğunluğu bakanlık destekli üyeleri 10 aydır, AKP ve hükümetle ilgili olumsuz kararlar veren savcı ve hakimleri sürgün, tayin,açığa alma gibi cezalarla sindirmeye çalışırken, kendi yönetmeliklerine aykırı şekilde hakim ve savcıların yargısal takdir yetkilerini soruşturma konusu yapıyor. 

Öte yandan, adli tatilde olan kurulun havuz medyasının yalan haberlerine dava açan savcılar için tatillerini yarıda keserek karar alması da dikkat çekti.

GRİHAT
<< Önceki Haber Suikast yalanını ortaya çıkaran savcılara soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER