Sultanahmet'teki saldırı dünyanın gündeminde


Türkiye'de turistlerin en çok ziyaret ettiği bölgelerden Sultanahmet'te meydana gelen patlamadünya basını 'flaş haber' olarak duyurdu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin muhabiri Mark Lowen, "Burası, İstanbul'un turistik bölgesinin kalbi" sözleriyle Sultanahmet'i tarif etti. Muhabir, yılda 15 milyon insanın bu bölgeyi gezdiğini anlattı. Haberde, patlamayı henüz üstlenen olmadığı fakat DHKP-C, PKK ve IŞİD gibi terör örgütlerinin şüpheliler arasında olduğu belirtildi.

Amerikan NBC kanalı da patlamanın, turistlerin uğrak noktalarından tarihi bir bölgede meydana geldiğini duyurdu.

Uluslararası haber ajansları da son gelişmeleri Türk basınını kaynak göstererek abonelerine aktardı.

FRANSA'DA PARİS SALDIRILARINDAKİ GİBİ CANLI BLOG UYGULAMASI BAŞLATILDI

Fransa'nın tüm ulusal gazeteleri, internet sayfalarının ilk sırasını İstanbul'daki patlamaya ayırdı. Ayrıca internet sayfalarında Paris'te yaşanan terör saldırısında olduğu gibi okuyucunun tüm yaşananları takip edebilecekleri 'canlı blog' uygulaması başlatıldı.

Fransız haber ajansı AFP, abonelerine acil koduyla duyurduğu haberinde İstanbul'un turistik semti Sultanahmet'te nedeni henüz belirlenemeyen bir patlamanın meydana geldiğini aktardı. Ayasofya ve Sultanahmet Camii'nin hemen yakınında meydana gelen güçlü patlamada çok sayıda yaralı olduğu kaydedildi. Le Monde gazetesi de İstanbul Valiliği'nin açıklamalarına yer verdiği haberinde tarihi Sultanahmet semtinde meydana gelen patlamada 10 kişinin öldüğünü 15 kişinin de yaralandığını aktardı.

Figaro gazetesi ise anbean gelişmeleri aktardığı bölümünde, Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da katılımıyla kriz toplantısı gerçekleştirdiğini aktardı.

Le Parisien gazetesi ise 10 kişinin hayatını kaybettiği patlamada terör ihtimalinden şüphelenildiğini duyurdu. Fransız gazetesi, Türk medyasına dayandırdığı haberlerinde canlı bomba ihtimalinden bahsetti.

PATLAMA BALKA BASININDA DA BİR NUMARALI GÜNDEM OLDU

Bosna-Hersek'in en yüksek tirajlı gazetesi Dnevni Avaz'ın internet sitesi, 'İstanbul'un merkezinde patlama' başlıklı haberinde olayda 10 kişinin öldüğünü ve 15 kişinin yaralandığını okuyucuları ile paylaştı.

Sırbistan'ın en etkili gazetelerinden Politika da "En az 10 ölü, İstanbul'da Bomba Patladı" başlığını attı. Balkanların en büyük haber ajansı Tanjug da abonelerine "İstanbul'da bombalı saldırı, en az 10 ölü ve otelde yangın" başlığıyla farklı iki gelişmeyi duyurdu.

Hırvatistan'ın Hina ajansı ise ölenler arasında Hırvat vatandaşı olmadığını belirtti.

YUNAN BASINI PATLAMAYI FLAŞ HABER OLARAK DUYURDU

Yunan medyası, İstanbul'da meydana gelen patlamayı 'flaş haber' olarak duyurdu. Televizyon ve radyo kanalları, patlamanın ardından İstanbul'a bağlanarak gelişmelere ilişkin bilgi aldı. Haber portalları ile gazetelerin internet sitelerinde patlama manşetten verildi.

Resmi Atina-Makedonya Haber Ajansı, "İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda patlama" başlıklı manşet haberinde en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini 15 kişinin de yaralandığı haberini abonelerine geçti. Ajans, ondan fazla haberle gelişmeleri dakika dakika aktarıyor.

Ta Nea gazetesi, "İstanbul'un kalbinde patlama: En az 10 ölü" başlığını kullanırken, Kathimerini, "İstanbul'da terör saldırısında en az 10 ölü 15 de yaralı var" manşetini kullandı. Elefteros Tipos ise "İstanbul'daki patlamada 10 ölü en az 15 de yaralı var." derken, Ethnos ise "Ayasofya yakınında güçlü patlama, 10 ölü. Aralarında Yunan yok." bilgisini aktardı.

Yunan basın yayın organları, görgü tanıkların açıklamalarına yer verdikleri haberlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın patlamaya Suriyeli canlı bombanın sebep olduğuna ilişkin demecini de aktardı.

Haberlerde İstanbul'daki patlamanın turistik bir bölgede meydana gelmesinin Türk turizmini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirmesine yer verildi.

Azerbaycan Devlet Ajansı Azertac haberi "İstanbul Sultanahmet'te meydana gelen patlama sonucu 10 kişi yaşamını yitirdi" başlığıyla abonelerine servis etti. Ülkenin önemli medya kuruluşlarından olan Azeri Press Agency (APA) ise haberi "İstanbul'un Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamada 10 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı" başlığıyla duyurdu. Anspress.com internet sitesi "İstanbul'da terör:10 ölü" başlığıyla haberi aktardı.
CİHAN
<< Önceki Haber Sultanahmet'teki saldırı dünyanın gündeminde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER