Sultanahmet Meydanı'na 'lale halı' serildi


İstanbul'da bu yıl 10. kez düzenlenen lale festivali, bir rekora imza attı. Tamamı lalelerden oluşan ve 545 bin lale kullanılarak hazırlanan dev halı, Sultanahmet Meydanı'na serildi. Yerli ve yabancı çok sayıda kişinin görmeye geldiği halı, Sultanahmet Meydanı'nı adeta lale bahçesine çevirdi.

Uzun bir aradan sonra İstanbul'un simgelerinden biri olmayı başaran lale için özel bir tanıtım hazırlandı. Sultanahmet Meydanı'na getirilen ve 1.050 metrekare ölçüsünde hazırlanan dev lale halı görücüye çıktı. Renk renk lalelerin kullanıldığı lale halıyı görmek için yerli ve yabancı turistler halının bulunduğu alana geldi.

Lale halı projesinde 4 farklı renkte mor, sarı, kırmızı, turuncu olmak üzere laleler kullanıldı. Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi arasında bulunan alanı dolduran halı, turistlerin meraklı bakışlarına sahne oldu. Binlerce kişi hem seyretmek hem de fotoğraf çektirmek için halıyı yukarından gören iki platforma çıkarak lale halıyı izledi.

Halının tanıtımı için hazırlanan törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. Topbaş açılışın ardından lale halıyı çevreleyen platform boyunca vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.



CİHAN
<< Önceki Haber Sultanahmet Meydanı'na 'lale halı' serildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER