Sultanahmet'deki patlama Fransa basınında


Sultanahmet'de meydana gelen patlama, 2015'te büyük terör saldırılarına hedef olan Fransa'da geniş yankı buldu. Fransa'nın tüm ulusal gazeteleri, internet sayfalarının ilk sırasını İstanbul'daki patlamaya ayırdı. Ayrıca internet sayfalarında Paris'te yaşanan terör saldırısında olduğu gibi okuyucunun tüm yaşananları takip edebilecekleri 'canlı blog' uygulaması başlatıldı.

Fransız haber ajansı AFP, abonelerine acil koduyla duyurduğu haberinde İstanbul'un turistik semti Sultanahmet'te nedeni henüz belirlenemeyen bir patlamanın meydana geldiğini aktardı. Ayasofya ve Sultanahmet Camii'nin hemen yakınında meydana gelen güçlü patlamada çok sayıda yaralı olduğu kaydedildi. Le Monde gazetesi de İstanbul Valiliği'nin açıklamalarına yer verdiği haberinde tarihi Sultanahmet semtinde meydana gelen patlamada 10 kişinin öldüğünü 15 kişinin de yaralandığını aktardı.

Figaro gazetesi ise anbean gelişmeleri aktardığı bölümünde, Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da katılımıyla kriz toplantısı gerçekleştirdiğini aktardı.

Le Parisien gazetesi ise 10 kişinin hayatını kaybettiği patlamada terör ihtimalinden şüphelenildiğini duyurdu. Fransız gazetesi, Türk medyasına dayandırdığı haberlerinde canlı bomba ihtimalinden bahsetti. CİHAN
<< Önceki Haber Sultanahmet'deki patlama Fransa basınında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER