Suçları yoktu attık!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ CNN Türk'te katıldığı bir televizyon programında 15 Temmuz sonrası kamudan ihraç edilen on binlerce kişinin hiç bir suçunun olmadığını itiraf etti.

Bozdağ'dan KHK itirafı: Suçları yoktu attık!

Bozdağ'tan tarihi itiraf: Suçları yoktu attık!

Bakan Bozdağ'ın açıklaması şöyle: 

"Suç konusu ayrı bir konu idari tasarruf ayrı bir konu. Şimdi siz birisini suç konusu ile yargıladığınız zaman bunun nasıl olacağı CMK'da belli. Bunun için somut deliller lazım ve bu çerçevede yürüyor. Ama idari tasarruf yapmak için ayrı. Yani kamudan uzaklaştırılan herkes suçludur diye bir anlam yok. Kamudan uzaklaştırılan irtibat ve iltisak nedeniyle uzaklaştırılıyor. Ve bir KHK'nın ortaya koyduğu prensip çerçevesinde uzaklaştırılıyor bu bir idari tasarruf. Bu bir idari tasarruf adli tasarruf değil. "

OHAL kapsamında KHK'larla kalıcı değişiklik yapmak anayasaya aykırı olmasına rağmen Bozdağ fişlemelerle on binlerce insanın hayatını kararttıklarını kabul etti. Bozdağ hiç bir suçu olmayan insanların neden yine KHK'yla diplomalarının iptal edilmesi başka hiç bir yerde çalışamaz hale getirilmesi ile ilgili ise hiç bir açıklama yapmadı. 
<< Önceki Haber Suçları yoktu attık! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER