Spotify’a 1,6 milyar dolarlık telif davası

Dünyanın en popüler müzik platformlarının başında gelen Spotify’ın başı bu aralar 1,6 milyar dolarlık telif davasıyla dertte.

SHABER3.COM

Geçen hafta Wixen Music tarafından Spotify’a karşı dava açılmıştı.

Müzik lisanslama şirketi Wixen; Tom Petty, Rage Against The Machine, Missy Elliott, Neil Young, Weezer, Beach Boys ve daha birçok sanatçıyı temsil ediyor.

Dava başvurusuna göre Spotify, süresinin yaklaşık yüzde 21’inde yayın şirketine söz yazarı telif ücretlerini ödemede başarısız olmuş.

Spotify’ın servisinde müzik kompozisyonlarını çoğaltmak ve/veya dağıtmak için gerekli mekanik lisansları almadığının altı çiziliyor.

Bu arada lisanslama şirketi, kompozisyon başına 150 bin dolardan zararlarına karşılık doğan 1.6 milyar doların yanı sıra avukatlık ücretlerini, masrafları ve ihtiyati tedbir de talep ediyor.

Bu dev davanın Spotify’ın bu yıl gerçekleştirmeyi planladığı halka arz öncesinde açılması da dikkat çekiyor. Bu davanın halka arz üzerinde etkili olup olmayacağı konusunda 19 milyar dolar değerindeki şirket sessizliğini koruyor.

Geçtiğimiz aylarda benzer bir suçlama ile gündeme gelen Spotify, uzlaşma yolunu seçmiş ve David Lowery ve Melissa Ferrick önderliğinde organize olan şarkı yazarlarına 43 milyon dolar ödeme yapmıştı.

İsveç merkezli Spotify, geçtiğimiz birkaç ayda yüzde 20’lik bir büyüme kaydetti.
<< Önceki Haber Spotify’a 1,6 milyar dolarlık telif davası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER