Sporun mutfağındakiler öğrencilerle buluştu


Mersin Büyükşehir Belediyesi sporun mutfağındaki isimleri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Sporun Mutfağındakiler' konulu panel Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Türk basketbolunun masaya yatırıldığı panel, ülkemiz ve kentimizin önemli spor adamlarını bir araya getirdi.

Spor yorumcusu Cevdet Ünüvar'ın moderatörlüğünü yaptığı panele, CNN Türk Spor Spikeri Emre Tilev, Eski Milli Basketbolcu Levent Şenol, Basketbol Antrenörü Nejat Güngör, Türk Milli Takımlar Genel Menajeri Haluk Yıldırım, Gazeteci ve Spor Yazarı Ali Adalıoğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelde ilk sözü alan Spor Yazarı Ali Adalıoğlu sporun çok çeşitliliğinden bahsederek, futbolun dünyada büyük bir endüstriye dönüştüğünü bu nedenle herkesin iştahını kabarttığını söyledi. Adalıoğlu, Türkiye'de futboldan sonra sporun mutfağına basketbolun girdiğinin altını çizerek, "Mersin'de basketbol sevgisinin temeli Çukurova Sanayi Basketbol Takımı ile atıldı. Günümüzde ise Mersin Büyükşehir Belediye Spor ile ivme kazandı." dedi.

Türkiye'de basketbol alanında gelişmelerin gözden kaçırılmaması gerektiğini ifade eden Türk Milli Takımlar Genel Menajeri Haluk Yıldırım, "Artık kulüpler daha profesyonel. Takımlarımız Avrupa Liginde mücadele ediyor." diye konuştu.

Panelde öğrencilere kısa bir film izleten CNN Türk Spor Spikeri Emre Tilev ise sözcüklerin ve kelimelerin insanlar için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Sizler çok kıymetli ve değerlisiniz. Bu dünyaya özel bir amaç için geldiğinizi unutmayın. Kendinizi fark edin." diye konuştu.

Öğrencilere merak etmenin, hedef koymanın ve pozitif olmanın ileri ki dönemlerde onları başarıya götüreceğini belirten Tilev, başarının sadece istemekle gelmediğini ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Sporun mutfağındakiler öğrencilerle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER