ISF temsilcileri Trabzon'da


Trabzon'da, 2016 yılında gerçekleştirilecek Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları'nı düzenleyen Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) yönetim kurulu Trabzon Valiliğini ziyaret etti.

Vali Vekili Abdurrahman Koçoğlu tarafından kabul edilen heyette, ISF Başkanı Laurant Petrynka, Genel Sekreteri Jan Coolen, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, Başkan Vekili Abdullah Aslan ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı. Vali Vekili Koçoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Spor özelikle de gençlerimizin sağlıklı bir şekilde hem fiziken hem ruhen yetişmeleri için hakikaten çok önemli. Gençlerin uluslararası bu tür yarışmalarda karşılaşmaları ve kaynaşmaları onların gelişmelerinde pozitif yansımalarına vesile olacaktır." diyerek, şunları söyledi:

"Bu anlamda bu tür etkinlikleri desteklemek gerekiyor. Biz de Valilik olarak bu tür faaliyetleri her anlamda destekliyoruz. Türkiye'de ve Trabzon'da Uluslararası Okul Sporları Şampiyonası'nın yapılması bizleri ayrıca sevindiriyor. Burada gençlerimiz çocuklarımız diğer ülkelerin gençleriyle karşılaşacak. Böylelikle birbirlerinin kültürlerini tanıyıp dostluk ve kardeşlik duyguları artacaktır." dedi.

ISF Başkanı Laurant Petrynka ise "Federasyon olarak her organizasyon öncesinde yarısı teknik yarısı politik bir ziyaret yapıyoruz. Burada olmaktan dolayı çok gurur duyuyoruz. Türkiye , okul sporlarında güçlü bir ülke. Ve bizim için çok önemli. Bütün bu organizasyonlara Türkiye her zaman katılıyor. Bu müsabakalarda türk takımları üst seviyeleri zorluyor." şeklinde konuştu.

Şampiyonaya yaklaşık 40 ülkeden 4 bin civarında sporcunun katılacağı kaydedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber ISF temsilcileri Trabzon'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER