Galatasaray ve Braga'dan ilginç istatistikler!

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Galatasaray, Portekiz ekibi Braga ile mücadele ediyor. İşte iki takımın istatistikleri...

Galatasaray ve Braga'dan ilginç istatistikler!

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadında İlk Avrupa Kupası Maçı Oynanacak. 2010-11 sezonu 2.yarısında açılan Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena stadında daha önce Avrupa kupası maçı oynanmadı. Trabzonspor'un istediği üzerine geçen sezon Athletic Bilbao ile oynayacağı rövanş maçını ASYSK Türk Telekom Arena'da oynamak istemiş ancak maç iptal olmuştu. Galatasaray geride kalan dönemde ASYSK Türk Telekom Arena'da 35 resmi maç yaptı 22 galibiyet 8 beraberlik 5 yenilgi aldı. Braga, Şampiyonlar Ligi İlk Hafta Maçları Sonunda En Çok Şut Atan Takım Oldu. (35 Şut) Braga 2012-13 sezonu Şampiyonlar Ligi grup ilk maçları sonunda kaleye en çok şut atan takım oldu. Maç boyunca 35 şut atan 23 kez kaleyi bulan Braga takımı rakibine gol atamazken Galatasaray da ilk maçta 13 şut attı ancak gol atmayı başaramadı. Galatasaray - Braga maçının dakika dakika maç özeti için:


Galatasaray Sahasında Oynadığı Son 3 Avrupa Kupası Maçını Kazanamadı. Galatasaray Avrupa kupalarında sahasında oynadığı son 3 maçta galibiyet alamamıştı. Geçen sezon Avrupa kupalarında mücadele edemeyen Galatasaray 2010-11 sezonunda sahasında OFK Belgrad ve Karpaty Lviv takımlarıyla 2-2 berabere kalmıştı. Galatasaray 2009-10 sezonu Uefa Avrupa Ligi 2.tur maçında sahasında Atletico Madrid'e 2-1 yenilmişti. Galatasaray sahasında son Avrupa kupası galibiyetini 03.12.2009 tarihinde Panathinaikos'u 1-0 yenerek elde etmişti. Braga Deplasmanda Oynadığı Son 6 Avrupa Kupası Maçında Yenilmedi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi play-off turunda Udinese ile 1-1 berabere kalıp penaltılar sonucu tur atlayan Braga geçen sezonda Avrupa kupalarında deplasmanda kaybetmemişti. Geçen sezon deplasmanda Beşiktaş ve Birmingham City karşısında galip gelen Braga takımı Young Boys, Maribor ve Club Brugge ile berabere kalmıştı. Braga, Avrupa Kupalarında Türk Takımlarına Karşı 4 Maç Yaptı. Braga takımı Avrupa kupalarında temsilcilerimiz ile 4 maç yaptı. 2008-09 sezonunda Intertoto kupası 3.turunda Sivasspor ile karşılaşan Braga, Sivas'ta 2-0 sahasında ise 3-0 galip gelmişti. Braga geçen sezonda Beşiktaş'a karşı sahasında 2-0 mağlup olup deplasmanda 1-0 kazandı ancak elenen taraf oldu. Galatasaray Avrupa Kupalarında Portekiz Takımlarıyla 1 Kez Karşılaştı. Galatasaray Avrupa kupaları tarihinde Portekiz ekipleriyle daha önce sadece 1 kez karşılaştı. 2008-09 sezonu Uefa Avrupa Ligi grup maçında Benfica ile karşılaşan Galatasaray deplasmanda rakibini 2-0 yenmişti.
<< Önceki Haber Galatasaray ve Braga'dan ilginç istatistikler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER