Yenen de yenilen de bayram etti!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor şampiyon oldu. Bergama Belediyespor takımı da en az şampiyon rakibi kadar sevindi.

Yenen de yenilen de bayram etti!

3. Ligi şampiyon olarak tamamlayarak bir üst lige çıkan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, ligin son maçını yenilgiyle tamamladı.  Maçı alarak ligde kalmayı başaran Bergama Belediyespor takımı da en az şampiyon rakibi kadar sevindi. 

Bergama Belediyespor'a 1-0 yenilen şampiyon Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçtan sonra şampiyonluk kutlaması yaptı. Konuk takımın oyuncuları da şampiyon olan oyunculara sarılıp tebrik ederek dostluk gösterisinde bulundu. Diyarbakır Atatürk Stadı'nda yapılan karşılamayı düşme potasında yer alan Bergama Belediyespor birinci yarıda penaltıdan elde ettiği golle tamamladı. 

Ev sahibi takım ise biri penaltı olmak üzere çok sayıda pozisyonu harcadı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor 4 hafta önce bir üst lige çıkmayı garantilediği için maçtan sonra şampiyonluk kutlamalarını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor günler öncesinden şampiyonluk kutlaması duyurusunu yapmasına rağmen taraftarın ilgisinin olmadığı görüldü.

Maçtan sonra ligden bu hafta da düşmeyen Bergama Belediyespor ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor dostluk gösterisinde bulundu. Oyuncular daha sonra kupayı kaldırarak saha içinde tur attı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin diğer branşlarda faaliyet gösteren takımları da stattaki kutlamalara katıldı. Diyarbakır Büyükşehir Voleybol Kulübü oyuncuları, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Demokratik Çözüm Sürecini Destekliyor" yazılı pankartla stada girdi. 

Kutlamalarda bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Diyarbakır'da 450 bin çocuğun, gencin olduğunu belirten Kılavuz, bunun Diyarbakır ve spor için çok büyük bir potansiyel olduğunu kaydetti. Kılavuz, bu gençlerin spora kanalize edilmesi için de tesisleşmenin çok önemli olduğunu belirterek bunun için çaba gösterdiklerini kaydetti. Kılavuz, önümüzdeki yıllarda dünyadaki Messi'lerin artık 'Agitler, Jiyanlar, Welatlar'ın olacağını dile getirdi. Kutlamalar çekilen halaylarla sona erdi. 
<< Önceki Haber Yenen de yenilen de bayram etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER