Volkan'dan Galatasaray'a derbi resti

22 kez derbi tecrübesi yaşayan Volkan Demirel, “Her zaman olduğu gibi Kadıköy’de derbiyi kazanıp taraftarımıza sezonun en güzel hediyelerinden birini vermek istiyoruz” dedi.

Volkan'dan Galatasaray'a derbi resti

29 Şubat 2004’te Kadıköy’de ilk kez Galatasaray’a karşı forma giydi Volkan Demirel… O maçta Ömer Erdoğan’ın kafa golünü ağlarında gören Volkan, yaptığı kurtarışlarla da sarı-lacivertlilerin sahadan 2-1 galip ayrılmasında pay sahibi olmuştu. Kariyerinde toplam 23 kez sarı-kırmızılılara rakip olan deneyimli kaleci Kadıköy’de 8 kez lig maçında kaleyi korudu. 5 kez sahadan mutlu ayrılan Volkan, 3 maçta beraberlik gördü.

Milli kaleciyle göre bugünkü maçın durumu da geçmiş maçlardan farklı olmayacak. “Avrupa Ligi’ni müzede görmek isteyen taraftarlarımıza bu galibiyetle kendimizi affettirmek istiyoruz” diyen Volkan, “Kadıköy’de 1999 sonrası başlattığımız geleneği sürdürmek istiyoruz. Galatasaray’ı Kadıköy’de yenerek sezonun son maçında sahamızdan galip ayrılmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

DERBİ ONUN İŞİ…

Galatasaray’a karşı 24. kez kaleyi korumaya hazırlanan Volkan Demirel, 17’si lig, 4’ü Türkiye Kupası, 1’i TFF Süper Kupa olmak üzere 23 Galatasaray derbisinde kalesinde toplam 20 gol gördü. 23 maçtan 10’unda kalesini gole kapatan milli kaleci, 8 kez 1, 3 kez 2, 2 kez de 3 gol birden yedi. Süper Lig kariyerinde 243. maçına çıkacak 1,91 metre boyundaki Volkan Demirel, Galatasaray’a karşı kalesini koruduğu 1. lig maçında ise 14 kez gol yeme üzüntüsü yaşadı.

FUTBOLCULARDAN DERBİ TOPLANTISI

Futbolcular ezeli derbi öncesi kendi aralarında toplantı yaparak derbinin camia için önemine dikkat çekti ve G.Saray derbisinde galibiyet yemini ettiler. Takım kaptanları Volkan ile Emre Belözoğlu arkadaşlarına birer konuşma yaptı. Kaptanlar, “Derbiler sporun güzelliklerini yansıtan maçlardır. Camiamız için G.Saray maçının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Taraftarımız bizden galibiyet bekliyor. Sahadan galibiyetle ayrılarak taraftarlarımızı mutlu etmeliyiz” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Volkan'dan Galatasaray'a derbi resti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER