Türkiye altına doymuyor

Türkiye, 17. Akdeniz Oyunları'nda 4 altın madalya kazandı.

Türkiye altına doymuyor

Yeni Tesis Merkez Kort'ta oynanan final mücadelesinde milli raket Çağla Büyükakçay, İspanyol Sara Sorribes Tormo ile karşılaştı. Müsabakanın ilk setini 6-1, ikinci setini ise 6-3 üstün kapatan Büyükakçay, karşılaşmayı da 2-0 kazandı. Bu sonuçla Çağla Büyükakçay, Akdeniz Oyunları tarihinde Türkiye'ye, teklerdeki ilk altın madalyasını kazandırdı. 

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'ndeki atletizm yarışmalarının dördüncü gününde yapılan erkekler 800 metre finalinde ise İlham Tanui Özbilen 1.44.00'lık derecesiyle, 34 yıllık oyunlar rekorunu kırarak altın madalya aldı. Eski rekor 1979'da Split'teki oyunlarda 1.45.20'luk derecesiyle Yugoslav Dragan Zivotic'e aitti. İlham, bu derecesiyle aynı zamanda 1.46.00 ile kendisine ait olan Türkiye rekorunu da geliştirdi.

 Toroslar Bocce Salonu'nda yapılan final müsabakasında da rakibi San Marinolu Anna Maria Ciucci'yi 12-9 mağlup eden Deniz Demir, altın madalyanın sahibi oldu. Milli sporcuya mağlup olan Ciucci gümüş madalyada kalırken, Cezayirli Lamia Aissioui ise bronz madalya aldı. Türkiye'ye boccede ilk altın madalyasını kazandıran sporcu olarak tarihe geçen Deniz Demir, müsabakayı galibiyetle tamamladıktan sonra gözyaşlarına hakim olamadı. Raffa tek erkelerde ise Maltalı rakibi Stefan Farrugia'yı 12-4 mağlup eden Yunus Emre Güngör bronz madalyanın sahibi oldu.

17. Akdeniz Oyunları'nda atletizmde kadınlar yüksek atlamada aynı dereceyi yapan, baraj atlayışları sırasında da eşitliği bozamayan milli sporcu Burcu Ayhan Yüksel ve Hırvat Ana Simic aralarında anlaşınca iki altın verildi. 

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'ndeki atletizm yarışmalarının dördüncü gününde yapılan kadınlar yüksek atlama finalinde 1.92 metreye kadar faul yapmadan gelen Burcu ve Simic, 1.94 metreyi geçemeyince baraj atlayışlarına geçildi. 

İki sporcu baraj atlayışlarında sırasıyla 1.94 metre, 1.92 metre ve 1.90 metreyi geçemeyince yükseklik 1.88 metreye düşürüldü. Bu sırada iki atlet anlaşıp devam etmeyince, hakemler iki atletin de birinci olduğunu açıkladı. Böylece, Yüksel ve Simic altın madalya kazandı. 
<< Önceki Haber Türkiye altına doymuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER