Türk futbolu efsane başkanını kaybetti

Beşiktaş'ta uzun seneler başkanlık yapan Süleyman Seba, hayatını kaybetti.

Türk futbolu efsane başkanını kaybetti

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
BEŞİKTAŞ'A REFORM GETİREN İCRAATI
Süleyman Seba, 1984 yılında Elmadağ'daki Şan Sineması olarak bilinen yerde gerçekleştirilen tarihi kongrede rakibi Mehmet Üstünkaya'ya 85 oy fark yaparak Beşiktaş Kulübü başkanı seçilir. O tarihten 2000 yılı Mart ayına kadar tam 16 yıl iktidarda kalır. Başkanlık döneminde 21 kupa kazanmıştır Beşiktaş. Bunun 5'i Türkiye Lig'i olmak üzere, 4 Cumhurbaşkanlığı, 5 Türkiye Kupası, 2 Başbakanlık ve 6'sı TSYD Kupalarıdır. Beşiktaş'ı, döneminde saha dışı başarıları ile, bir gayrimenkul zengini de yapar. Akaretler kulüp binası, Fulya Stadı kamp tesisleri, Beşiktaş Plazaları, Pendik ve Çilekli tesisleri, Beşiktaş Koleji önemli yapıtları arasındadır. Ayrıca yine döneminde Beşiktaş İnönü Stadı 49 yıllığına siyah-beyazlı kulübe devredilir. Gordon Milne'nin teknik direktörlüğü döneminde üç kez üst üste gelen ve efsane takım adını alan, içinde bir de namağlup Türkiye Lig'i şampiyonluğu bulunan takımın başkanı olarak da tarihe geçer. 16 yıllık başkanlık koltuğunda otururken 12 yıl kulübe başkanlık yapan Abdullah Ziya Kozanoğlu'nun da rekorunu kırar.
BEŞİKTAŞ KULÜBÜ: "ACIMIZ BÜYÜK"
Beşiktaş Kulübü, siyah beyazlı kulübün onursal başkanı Süleyman Seba'nın hayatını kaybetmesinin ardından başsağlığı mesajı yayınladı.
Siyah beyazlı kulübün resmi internet sitesinde yer alan başsağlığı mesajında şu ifadeler kullanıldı:
"Beşiktaşımızın tarihine damgasını vuran, hayatının tamamını siyah-beyaz olarak yaşayan, gönlünde ve aklında sadece Beşiktaş olan, her daim yol göstericimiz ve camiamızın birleştirici unsuru olan, Onursal Başkanımız Süleyman Seba'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Beşiktaşlı duruşunun en önemli temsilcisi Süleyman Seba, bundan böyle gönüllerimizin bir parçası olarak tüm Beşiktaşlıların içinde yaşayacak. Hatıraları ise asla akıllarımızdan çıkmayacak. Süleyman Seba'nın adı, her Beşiktaşlı için gurur duyduğu büyük bir değer olarak hem gönüllerimizin hem de tarihimizin sayfalarına altın harflerle yazıldı. Onursal Başkanımız Süleyman Seba'nın toprağı bol, ruhu şad olsun. Tüm hakkımız kendisine helal olsun. Süleyma Seba'ya Allah'tan rahmet, tüm Beşiktaş camiasına, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz."
BEŞİKTAŞLILAR, SEBA'NIN HAYATINI KAYBETTİĞİ HASTANEYE AKIN ETTİ
Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın vefat haberini alan Beşiktaşlılar, efsane başkanın hayatını kaybettiği Amerikan Hastanesi'ne akın etti.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, eski başkan Serdar Bilgili, eski asbaşkanlardan Murat Aksu, Beşiktaşlı Futbolcular Derneği eski başkanı Haluk Özgerçek, Kabataşlılar Derneği Başkanı Anıl Cansızoğlu, eski kalecilerden Mete Bozkurt, eski yöneticilerden İsmail Ünal, Metin Keçeli, Nükhet Kalkavan, Beşiktaşlı sporcular, genel kurul üyeleri ve çok sayıda taraftar, Amerikan Hastanesi'ne geldi.
DHA
<< Önceki Haber Türk futbolu efsane başkanını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER