Sivasspor, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de ilk kez yendi

Süper Lig'de 8 sezondur mücadele eden Sivasspor, Fenerbahçe'yi dün 2-1 yenerek Kadıköy'de ilk kez kazandı.

Sivasspor, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de ilk kez yendi

Yiğidolar, Süper Lig'e yükseldiği 2005-2006 sezonundan itibaren 16'sı  ligde, 5'i Türkiye Kupası'nda olmak üzere Fenerbahçe ile 21 kez karşılaştı. İlk  20 maçta Fenerbahçe'ye karşı 2 galibiyet elde eden Sivasspor, 13 mağlubiyet (10'u  lig) ve 5 beraberlik (3'ü lig) aldığı rakibini, Nijeryalı forveti Michael  Eneramo'nun golleriyle 2-1 yenerek Kadıköy'de ilk zaferini kazandı.

Fenerbahçe ile 2'si kupada olmak üzere deplasmanda 10 kez karşılaşan  kırmızı-beyazlı ekip, sarı-lacivertlilere ligde dış sahada 3-0, 1-0, 4-2, 3-0,  1-0, 4-2'lik skorlarla 6 kez yenilmişti.

Rakibiyle 2006-2007 sezonunda İstanbul'daki lig maçında 2-2 berabere  kalan Sivasspor, Fenerbahçe ile Türkiye Kupası'nda dış sahada yaptığı 2 maçtan da  3-1 ve 2-0'lık skorlarla yenik ayrılmıştı.

Sivasspor, Fenerbahçe'yi Sivas'ta 2008-2009 sezonunda 2-1 ve 2011-2012  sezonunda 2-0 mağlup etmişti.
         
Bu sezon Fenerbahçe ile 4 kez karşılaştı
         
Fenerbahçe ile bu sezon 4. kez karşılaşan Sivasspor, 2-1'lik galibiyetle  Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu ilk maçında deplasmanda 2-0 kaybettiği  karşılaşmanın rövanşını da aldı. İki ekip arasında bu sezon ligde ve kupada  oynanan 4 maçtan 2'si ise 0-0'lık skorlarla sona ermişti.
         
Eneramo'nun Fenerbahçe'ye karşı 3. golü
         
Kadıköy'de attığı 2 golle galibiyette büyük pay sahibi olan Nijeryalı  forvet Michael Eneramo, Fenerbahçe'ye karşı gol sayısını 3'e çıkardı. Eneramo,  geçen sezonun ilk yarısında Sivas'ta 2-0 kazanılan maçta takımı adına ilk golü  kaydetmişti.

Alt sıralardan uzaklaşmak isteyen Sivasspor, dört büyüklere karşı bu  sezonki ikinci deplasman galibiyetini elde etti. Yiğidolar, sezonun ilk yarısında  ise Aatif Chahechouhe'nin golüyle Beşiktaş'ı İnönü Stadı'nda 1-0 yenmişti.
         
Sivas basını, galibiyete geniş yer verdi
         
Sivasspor'un Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'deki ilk zaferi, Sivas basınında  geniş yer buldu. Kentte günlük yayımlanan gazeteler, galibiyeti ''Kadıköy'ün  fethi'', ''Kadıköy yiğidi'', ''Eneramo'dan öpücük'', ''Yiğido coştu, Saraçoğlu  sustu'', ''Hakeme rağmen altın değerinde 3 puan'', ''Fener'e Eneramo tokadı'',  ''İlaç gibi galibiyet'', ''Bir Eneramo Fener'e yetti'', ''Sivas, Fener'i 90'da  vurdu'' ve ''Yiğido'nun Kadıköy damgası: Eneramo'' başlıklarıyla okuyucularına  duyurdu.
<< Önceki Haber Sivasspor, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de ilk kez yendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER