Şenol Güneş'ten hakemlere veryansın

Mersin İdmanyurdu maçında 2-1 kaybetmelerinin ardından Şenol Güneş açıklamalarda bulundu...

Şenol Güneş'ten hakemlere veryansın

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş Türkiye'deki hakemlere güvenmediğini söyledi. Güneş yabancı hakemin Türkiye'ye niye gelmediğini anlayamadığını kaydetti. Güneş, 2-1 kaybettikleri Mersin İdmanyurdu karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada kırmızı lacivertli ekibi kazandığı için tebrik etti. 

Nihayetinde iki takımdan birinin kazanması diğerinin kaybetmesinin beklendiğini ifade eden Güneş, "Onlar kazandılar. Hem sahayı hem seyirciyi hem hakemi iyi kullandılar. Biz ilk yarıda sahanın zeminine uyumda zorluk çektik. Pas alışverişinde topun gidiş gelişinde top kontrolünde kayıplarımız oldu. Pas ve top kayıplarımızı rakip kullandı. Sertlik olan bölümde bizim futbolcularımız rakibin sertliğine cevap veremedi. Direnemedi. Gol yemesek belki ilk yarı 0-0 bitebilirdi. Mersin İdmanyurdu ile o bölümde ortaktık ama ikinci yarı hakimdik. Pozisyonlarımızda vardı. Kazanmamız gereken pozisyonlar yakaladık. Onları kullanamadık. Oyunun tamamına baktığınız zaman kaybetmeyi hak ettiğimi düşünmüyorum. Ama biz hem sahaya hem seyircinin o psikolojik etkisini hakem üzerindeki etkisini yenemedik" diye konuştu. 

Maçın hakemine sert eleştirilerde bulunan Güneş "Özellikle hakem için söylemek istiyorum. Türkiye'ye yabancı hakem niye gelmediğini anlayamıyorum. Bu zamana kadar yabancı oyuncu geliyor, yabancı antrenör geliyor ama hakem niye gelmiyor anlamadım. Çünkü hakemlere güvenmiyorum. Özellikle söylüyorum hiç güvenmiyorum. Attığımız golüde saatine baktı son dakikada gol verdi. Belki faul verecekti ona çünkü o kadar dengesiz fauller verdi ki. Bizim oyuncumuz onun verdiği faul yüzünden kart gördü. İtiraz yüzünden. Etmemesi gerekiyor bizim eksiğimiz o. Bu tip hakemler olursa uymamak lazım" şeklinde konuştu.

"Hakemi sahayı söyleyerek eksiğimiz yok demek istemiyorum" diyen Güneş "Ama bugünkü oyunumuzla kaybetmeyi hak etmedik. Saha şartları ile hakem yanlışları ile maç almayı zaten bende istemem. Bugün maalesef kaybettik. Biz bu kayıpla birlikte 9 puan kaybını hak eden bir takım değildik. Gol becerisinde sıkıntılarımız var, top kayıplarımız var. Hücuma gittiğimiz zaman dönen toplarda savunma bazen 2'ye1, 2'ye2 pozisyonlar veriyoruz ama bu bütün maç boyunca baktığınızda bizim takımı rakipten daha düşük olduğumuzu göstermez. İyi bir takımız iyi oyuncularımız var. Emek veriyorlar. Emeğin karşılığını alamadıkları için üzgünüz. Eksiğimiz o şartlara uyum sağlayacağız. Bunları da geliştireceğiz. Maç nasıl kazanılır hakeme karşı hakemin yönetim tarzına saha zeminin şartlarına maçın gidişinede uyum sağlamak biz eksikliğimiz" ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Şenol Güneş'ten hakemlere veryansın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER