Şampiyonlar Ligi maçında da şike yapılmış...

Avrupa Polis Ofisi Başkanı, Rob Wainwright, 380 futbol maçında şike yapıldığını ve bunlardan birinin de Şampiyonlar Ligi'nde oynandığını ifade etti.

Şampiyonlar Ligi maçında da şike yapılmış...

Europol, yaklaşık 18 ay süren ve futbolda şike konusunda şimdiye kadar yapılmış en büyük çalışmanın ayrıntılarını, Hollanda'nın Lahey kentinde düzenlenen basın toplantısında açıkladı.

15 farklı ülkede tespit edilen 380 maçta şike olduğunu ifade eden Avrupa Polis Ofisi Başkanı, içinde hakemler ile oyuncularında da bulunduğu 425 kişi hakkında soruşturma açtıklarını söyledi. Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası gibi önemli organizasyonlardaki karşılaşmaların da bulunduğu belirtilen bu 380 maç ise açıklanmadı.

Rob Wainwright, söz konusu araştırmanın futbolda şike olaylarıyla ilgili şimdiye kadar yapılmış en büyük çalışma olduğunu vurgulayarak, şike olaylarının Avrupa futbolu için büyük sorun olduğunu dile getirdi.

Wainwright, yaklaşık 4 yıl önce oynanan bir Şampiyonlar Ligi maçında şike yapıldığından şüphelenildiğini de belirterek, suç şebekelerinin organize bir şekilde futbol dünyasında aktif olduğunu kaydetti.

Söz konusu suç örgütlerinin şikeden büyük kazanç elde ettiğine de değinen Wainwright, ''Futbolu kemiren bu sorunu çözmek için uğraştıklarını'' sözlerine ekledi.
<< Önceki Haber Şampiyonlar Ligi maçında da şike yapılmış... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER