Premier Lig'de tarihi adım

İlk defa Konfederasyon Kupası ve Dünya Kupası'nda deneneceği açıklanan gol çizgisi sistemi denemesine Premier Lig de katılıyor.

Premier Lig'de tarihi adım

Premier Lig’de 2013-2014 sezonunda gol çizgisi teknolojisini uygulamak zorunlu olacak.

FIFA, halihazırda 2013 Konfederasyon Kupası ve 2014 Dünya Kupası’nda bu yeni teknolojinin kullanılacağını açıklamıştı. Uluslararası Futbol Organizasyonları(IFAB) yetkilileri ve sistemin geliştiricileri ile Premier Lig’in iletişim müdürü Dan Johnson yaptıkları görüşmenin ardından bu teknolojiyi kullanma kararı aldıklarını söylediler.

Johnson, yaptığı açıklamada, “Hawkeye ve GoalRef isimli firmalarla görüşme içerisindeyiz. Bu firmalar, gol çizgisi sistemini geliştiren isimler ve bize sundukları raporlar Japonya’da denenen bu sistemin başarılı olduğu yönünde. Bu sebeple biz de gol çizgisi teknolojisini bir an önce Premier Lig’de uygulamaya hazırlanıyoruz. Ligimizdeki tüm kulüpler bu sistemi kurmak zorunda olacaklar.” dedi.

Son senelerde özellikle İngilizlerin başı, bu tip çizgi sıkıntısı içeren pozisyonlardan dolayı çok yanarken 2010 DÜnya Kupası’nda Frank Lampard’ın efsanevi golü çizgiyi geçmediği gerekçesiyle sayılmamış ve İngiltere kupadan elenmişti. (Goal)

<< Önceki Haber Premier Lig'de tarihi adım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER