Onlar savaş suçlusu değil!

Honduras'ta 1. Lig takımlarından Olimpia ve Motagua arasında oynanan karşılaşma sonrası çıkan olaylar, gündeme bomba gibi düştü.

Onlar savaş suçlusu değil!

Honduras'ın en büyük iki kulübünü karşı karşıya getiren derbide Olimpia maçı Douglas Caetano'nun 74. dakikadaki golüyle 1-0 kazanıraken taraftarlar arasında çıkan olaylar maça damga vurdu.
İki takımın taraftar grupları arasında çıkan silahlı çatışma sonrasında sonrası polis operasyonlar düzenledi. Yerel medyanın haberlerine göre bir taraftar hayatını kaybederken, 80'den fazla insan yaralandı. Olimpia ve Motagua arasında oynanan maçlar "Honduran Superclasico" olarak adlandırılıyor. Olimpia ülkenin en eski ve en çok şampiyonluk kazanan takımıyken, Motagua onların hemen arkasından ikinci sırada yer alıyor. İki takımın holigan gruplarının silahlı çatışmasında ortalık karıştı. Polisin olayla ilgili yaptığı operasyonlar sonrasında alınan bilgiye göre 1 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken, 80’den fazla insanın gözaltına alındığı belirtildi. Ülkenin Başkent’i Tegucigalpa’daki eşi benzeri görülmemiş çatışma sonrasında polis, aralarında kadınların da bulunduğu taraftarları kaldırıma tek tek dizerek, adeta bir savaş suçlusu muamelesi yaptı.
<< Önceki Haber Onlar savaş suçlusu değil! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER