O deparın sırrı ortaya çıktı

Olcay’ın Fenerbahçe maçının 90+3. dakikada attığı gol öncesi 92 metrelik deparı sırrı otaya çıktı

O deparın sırrı ortaya çıktı

Beşiktaş'ın dinamosu Olcay Şahan’ın geçen hafta oynanan Fenerbahçe maçının 90+3. dakikasında kaydettiği gol öncesi attığı 92 metrelik depar çok konuşulmuştu. İşte o deparın perde arkasında Beşiktaş Sağlık Heyeti’nin yaptığı ölçümler sonrasında hazırlanan antrenman programı var. Bilindiği üzere Beşiktaş futbol takımı bu sezon en çok övgüyü coşkulu futbolu, çok oyuncuyla yaptığı hızlı çıkışlarıyla alıyor. İyi oyun, kötü oyun zaman zaman tartışma konusu olsa da herkes siyah-beyazlı oyuncuların mücadele gücünün üst düzeyde olduğu konusunda hemfikir... Şimdi size bu güç nereden geliyor onu anlatım.

ARTIK?KAN?ALINIYOR!

Kartal'ın fizyoterapistleri bir süre öncesine kadar futbolculara her hafta öncesinde ‘yorgunluk takibi’ yapıyordu. Bu takip 7 soruluk bir testten oluşuyor. Oyuncular soruları 1 ile 7 arasında puanla cevaplıyor. Toplam değer 0-10 arasında çıkarsa oyuncu normal bir antrenman yapıyor. 10-20 arasında çıkarsa o oyuncu temkinli çalışıyor. 20-35 arasındaysa futbolcu çift kale maçta oynamıyor, değer 35’in üzerindeyse o isim antrenmana çıkmıyordu. Şimdi ise her hafta başında oyuncuların kulağından ya da parmağının ucundan kan alınıyor. Laktat makinasında ölçüm yapılıyor ve bunun sonucunda oyuncular için ayrı ayrı antrenman programı çıkarılıyor. İşte futbolcular kendileri için hazırlanan bu programlar sayesinde potansiyellerini zorluyorlar ve performansları da yüksek oluyor.

Bilindiği üzere Fenerbahçe maçının ardından Olcay ve?Niang verdikleri röportajlarda çok iyi çalıştırıldıklarının altını çizmişlerdi...

30’ar bin $ derbi primi yatırıldı

Beşiktaşlı?futbolcular Fenerbahçe zaferinin ödülünü dün aldı. Bilindiği üzere geçen hafta oynanan maçın sonunda kaptan İbrahim Toraman’ın belirlediği kişi başı 30’ar bin dolar prim, dün hesaplara yatırıldı. Bu primler bugünkü kritik Trabzonspor maçı öncesi oyunculara moral oldu. 

VATAN
<< Önceki Haber O deparın sırrı ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER