Niang Fenerbahçe maçında tarihe geçecek mi?

Mamadou Niang, Beşiktaş formasıyla Fenerbahçe filelerini havalandırırsa, tarihte özel bir yer edinmiş olacak.

Niang Fenerbahçe maçında tarihe geçecek mi?

Sürpriz bir şekilde Beşiktaş’a transfer olan Mamadou Niang, tarihe geçmek için pazar günkü derbiyi bekliyor. Siyah-beyazlıların Almeida’nın sakatlığı ve Batuhan’ın düşük performansı nedeniyle ara transferin bitimine günler kala kiraladığı Niang, şimdiye dek Beşiktaş formasını üç kez ve toplam 117 dakika giydi ancak golle buluşamadı.

Pazar günü Beşiktaş’ın bir numaralı gol umudu olan 33 yaşındaki Senegalli, sarı-lacivertli fileleri havalandırması halinde son 15 yılda Fenerbahçe’de oynadıktan sonra Beşiktaş’a gelen ve eski takımına gol atan dördüncü futbolcu olacak. Siyah-beyazlılara bu sezonki ilk derbi galibiyetini getirmek isteyen Niang, bu açıdan da tarihe geçebilir. Zira Niang’dan önce bunu başaran son üç isim de tarihe adını özel olaylarla yazdırmıştı.

Nobre finale taşıdı 

19 Eylül 2000’de Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi 3-0 yendiği, tarihe, Mustafa Denizli’nin 6 yabancıyı bir arada oynattığı maç olarak geçen derbide Tayfur Havutçu tabelaya adını yazdırmıştı. 30 Ekim 2004’te Sergen’in ortasını kafayla ağlara gönderen Mustafa Doğan, reklam panolarını tekmeleyen sevinciyle akıllara kazınmıştı. 26 Nisan 2007’de Nobre, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında uzatma anlarında sahneye çıkarak Beşiktaş’ı finale taşımıştı. Nobre, 29 Kasım 2009’da da Fener’e golünü atmıştı.
<< Önceki Haber Niang Fenerbahçe maçında tarihe geçecek mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER