Merak edilen soruya Ersun Yanal'dan cevap

Ersun Yanal, 'Fenerbahçe'de yapılacak seçimde yönetim değişikli olursa tavrınız ne olur?' sorusuna cevap verdi.

Merak edilen soruya Ersun Yanal'dan cevap

  • Yanal'dan seçim sorusuna "Saha içindeki mücadeleme devam edeceğim" cevabı... 
  • "İlginç süreçler yaşanıyor. Benim ağzımdan çıkmayan demeçleri medyada görüyorum."
  • Fenerbahçe-Galatasaray derbisiyle ilgili: "Gerilmiyorum, kazanmak isteriz."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Gaziantepspor maçını net bir skorla kazanmasını bildiklerini ve oynadıkları futbolun ilerisi için iyi referans olduğunu söyledi.

Sarı-lacivertli takımın kendi sahasında Gaziantepspor'u 3-1 mağlup ettiği karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan genç teknik direktör Yanal, "Oyunu güzelleştirmek isteyen, hucumü golleri düşünen bir takım oluşturmaya çalıştık. İstenilen sonucu almaya başlıyoruz. İlk yarı ve baskı üstünlüğü kurduk. 2-0'dan sonra ikinci yarı bunu daha da öne taşımalıydık. Ama net bir skorla 3-1 kazanmasını bildik. Yolumuza devam ediyoruz. Oynadığımız oyun önümüzdeki maçlar için refarans olarak bize ışık tutacaktır." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Fenerbahçe'de yapılacak seçimde yönetim değişikli olursa tavrınız ne olur?" sorusuna tecrübeli teknik adam, "İlginç süreçler yaşanıyor. Benim ağzımdan çıkmayan demeçleri medyada görüyorum. Bu konuda sezon başında sahada kalacağımızı, saha içindeki mücadele ile var olacağımızı söylemiştik. Yorum yapmayacağım." diye cevapladı.

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Salih Uçan'ın performansı içinse Ersun Yanal, "Salih Uçan yetenekli oyuncu, beklentilerinin karşılığını oluşturabilmesi için çok iyi zamanlamaya ihtiyacı var. Salih'i yetenekleri bir yere getirdi." diyerek, şöyle devam etti:

"Ortaya koyacağı tavrı kişisel gelişimi, karakterinin gelişmesi gerekiyor. Sezon başından beri genç oyuncularımızın gelişmesi için ciddi görüşmelerde bulunuyoruz, çaba sarf ediyoruz. Kişisel gelişimi çok önemli. Büyük oyuncu olabilmesi için karakter gelişimine ihtiyacı var. Salih'in en büyük avantajı kariyerli oyuncularla beraber oynamasıdır. Aynen Alper'in de öyle çalışması gerekiyor. Özel çalışmalar derken kas çalışmasını anlamamak gerekiyor. Diğer özelliklerini geliştirmek gerekiyor."

ŞAMPİYONLUK YARIŞI

Bir gazetecinin şampiyonluk yarışı hakkındaki sorusuna ise Ersun Yanal, her zaman önlerindeki ilk maça baktıklarına vurgu yaparak, "Biz hep önümüzdeki maça bakacağız. Rakiplerin üzerinden hiç değerlendirme yapmadık. Rakiplerin alacağı sonuçlarla ilgilenmiyoruz. Oynayacağımız derbilerde önemli olan onların kazanılması gerekiyor. Galatasaray ve Trabzon'un Avrupa'da iyi sonuçlar alması da çok önemli." diye cevapladı.

İki hafta sonra oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisiyle ilgili olarak ise Yanal, "Biz futbol oynamaktan zevk alıyoruz. Kazanmak isteriz. Saha kenarında futbol düşündüğümüz için gerilmiyorum. Umarım futbol dışı şeyler olmaz. Biz futbol dışı şeyler olduğu zaman geriliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN
<< Önceki Haber Merak edilen soruya Ersun Yanal'dan cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER