Mehmet Ali Aydınlar listesini açıkladı

Fenerbahçe'de bu hafta sonu yapılacak başkanlık seçimi öncesi en güçlü iki aday Aziz Yıldırım'ın ardından sıra Mehmet Ali Aydınlar'da açıklamalarda bulundu.

Mehmet Ali Aydınlar listesini açıkladı

Aydınlar'ın basın toplantısından detaylar...























Mehmet Ali Aydınlar'ın açıklamaları:

Bu zihniyet görevde kaldığı sürece kararımı gözden geçireceğimi söylemiştim. F.Bahçe sivil toplum örgütünden daha büyük bir kulüp. Bu da kongre üyelerinin üzerinde büyük bir sorumluk getiriyor. Ben kendimi sorumlu hissediyorum. F.Bahçelilerinde kendilerini sorumlu olarak gördügünü düşünüyorum. Birinci amacım arka planda bırakılan bazı şeyleri ön plana çıkarmak istiyorum.

F.Bahçe sadece değişimi, umudu hakediyor. F.Bahçe verilen başarı sözlerinin tutulmaması üzerine kısır bir döngüye dönüştü. Bilinen gerçekleri hatırlayalım:

Tespitler

1.Denetimsizlik ve hesapsızlık

2.Organizasyonsuzluk

Denetim hiçe sayılıyor ve iç denetim için birim kuruluyor sonra görveden uzaklaştırılıyor. Kulübün 1 milyar borcu olduğu söyleniyor. Sayın başkan banka kuracağını söylüyor.

F.Bahçe 1998'e kadar bankadan kredi kullanmamıştı. Sayın başkan kredi kullanmak için yetki istedi ben karşı çıktım. Şimdi soruyorum pazar günü kaybettiğinde 5 milyon 700 bin lira ile F.Bahçe'yi teslim edecekmisin etmiyecekmisin?

Borçlanma şu anda çok fazla. Gelir kaybına bir dur denilemiyor. Sponsorların kayıplarından kimse bahsetmiyor. Mali durumdaki belirsizlik F.Bahçe'ye hizmet etmek isteyenlere engel oluyor.

İŞTE AYDINLAR'IN LİSTESİ:

Aydınlar, Yönetim kurulunda yer alacak isimlerin listesini açıkladı.
Mehmet Ali Aydınlar'ın listesi'nde Hamdi Akın, Nezih Barut, Şaban Erdikler, Nuri Tuna, Necdet Ersoy, Recep Tanrıverdi, Cem Topçuoğlu, Tankut Turnaoğlu yer alıyor.

Aydınlar ayrıca geri kalan 11 üyeyi Pazar günü açıklayacağını belirtti.

DURUM KÖTÜ AMA UMUTSUZ DEĞİL

F.Bahçe diğerlerine benzemez. Başkalarının başarısızlıkları da F.Bahçe'yi etkilemez. F.Bahçeyi ekonomik olarak ileriye götürecek çok insan var ama tek adamlık F.Bahçe'yi geriye götürüyor. Kulübün transfer politikası tek bir adam tarafından belirleniyor. Hocalar sürekli değişiyor. Altyapıdaki oyunculara değer verilmiyor. Ertelenen hayali projelerle camia oyalanıyor.

ÇÖZÜM BEŞ YILDIZLI BİR KURUMSAL YAPI

F.Bahçe'nin vizyonunu değiştirip yepyeni bir sayfa açması gerekmektedir.

Çözüm 5 yıldızlı bir F.Bahçedir. Başarı olarak tüm spor kulüplerinin örnek alacağı bir F.Bahçedir. F.Bahçe'nin en önemli görevi bulduğu kaynağı kulübe aktarmaktır. Şimdi kaynaklar kendi alınmış gibi göstermektedir.  Uluslararası sistemli bir yapı ile yeni gelir kaynakları yaratacağız.

İHRAÇ OLAN ÜYELERİMİZİ KULÜBE KAZANDIRACAĞIZ

İkinci yıldız organizyon yapısı demektir. Biz felsefe olarak takım çalışmasını esas alacağız. F.Bahçe'den yetişen her değer sahip çıkacağız. Biz burada olmasakta bu kurumsal yapıyı sürdüreceğiz. Bu işi bir bayrak yarışı olarak görmeleri gerekmektedir.

F.Bahçe'de başkanlık maksimum 3 dönem yapılacak. Bu açıdan ilk kez tüzüğümüzü değiştirerek modern bir hale getireceğiz. Böylece F.Bahçe kimsenin şansi mali değildir.

Üçüncü yıldız sportif başarıdır. Bunu sağlamak için en iyi ekiplerle çalışacağız. Onların kabusları ve stres kaynakları olmayacağız. Avrupanın sayılı altyapılarından biri olacağız. Scout sistemini yeniden kuracağız. Bu yönetimin hedefi futbol, basketbol, voleybol takımları Avrupada çeyrek final oynamalılar.

Dördüncü yıldız sosyal yapılanma: Mevcut yönetimin yıktığı dostluğu geri getirmektir. Böylece ihraç olan tüm üyelerimizi kulübümüze kazandıracağız. İç barışı yeniden getireceğiz. Türk futbolunun gelişimi için neler yapacağımızı ve Avrupadaki imajımızı yeniden yapacağız. Digital medyada bir numara olmayı hedefliyoruz. Bunun için en yetkin kurumları göreve getireceğiz.

Beşinci yıldız uluslararası arenada başarı.

ALEX'E İTİBARINI İADE EDECEĞİM VE KABUL ETTİĞİ TAKTİRDE ÖMÜR BOYU TÜRKİYE'DE YAŞACAĞI BİR GÖREV VAAT EDİYORUM. 

Şeffaf ve düzgün işleyen bir kulüp, yeni bir yapılanma, üç büyük branşta çeyrek yarı final oynalacak takımlar kurmayı vaat ediyorum.

Alex'e itibarını iade etmeyi ve kabul ettiği taktirde ömür boyu Türkiye'de yaşayacağı bir görev vaat ediyorum. 

Çok büyük bir F.Bahçe vaat ediyorum.

Geçmişten soru almayacağım biz burada geleceği konuşmak için varız. 



<< Önceki Haber Mehmet Ali Aydınlar listesini açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER