Mancini de çare olamadı

Galatasaray'da alışkanlık devam ediyor...

Mancini de çare olamadı

Özellikle savunmasıyla ön planda olan İtalyan futbol anlayışını Galatasaray'a da uygulaması beklenen Mancini, geride kalan maçlarında bunu başaramazken, özellikle bireysel hatalardan dert yanmaktan öte gidemedi. Teknik direktör Fatih Terim'le başlanan ve ligin 7. haftasından itibaren Roberto Mancini'yle devam edilen sezonda toplam 18 resmi maç oynayan "Cim Bom", skor 2-1'ken tatil edilen ve 3-0 hükmen kazanılan Beşiktaş derbisi dahil, oynadığı toplam 18 resmi karşılaşmanın 16'sında kalesinde gol gördü

TERİM'Lİ DÖNEMDE 2 MAÇTA GOL YENİLMEDİ

Galatasaray, bu sezon teknik direktör Fatih Terim'in görev yaptığı dönemde 2 maçta gol yemedi. Terim yönetiminde sezona Fenerbahçe'yi 1-0 yendiği TFF Süper Kupa maçıyla başlayan sarı-kırmızılılar, ligde kalesini gole kapatmakta başarılı olamazken, tecrübeli teknik adamla ligde çıkılan 7 maçın 6'sında gol yenildi. Terim'le kalesinde gol görmediği tek lig maçını, 3. haftada 0-0 beraberlikle sonuçlanan Eskişehirspor deplasmanında oynayan Galatasaray'da, 2-1 öndeyken karşılaşmanın son dakikasında rakip taraftarların sahaya girmesi nedeniyle tatil olan ve 3-0 hükmen galibiyet olarak tescil edilen Beşiktaş derbisi de istatistiklere olumlu yansıdı. Sarı-kırmızılılar, bu sezon Terim yönetiminde çıkılan tek UEFA Şampiyonlar Ligi maçında ise Real Madrid'e karşı 6-1'lik skorla Avrupa kupaları tarihinin en farklı yenilgilerinden birini yaşadı.

Terimli dönemde çıkılan 7 resmi maçta Galatasaray, kalesinde 10 gol görürken, rakip fileleri ise 8 kez havalandırdı. Ayrıca, Terim'in görevi bırakmasının ardından ligin 6. haftasında yardımcılarından Claudio Taffarel yönetiminde çıkılan Çaykur Rizespor müsabakasında ise Galatasaray, rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı.

MANCİNİ'NİN BOŞU YOK

Galatasaray, teknik direktör Roberto Mancini'nin göreve başlamasının ardından oynadığı 10 resmi maçın tamamında gol yiyerek, kalesini kapatmayı başaramadı. Mancini idaresinde Spor Toto Süper Lig'de 6, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 maç oynayan "Cim Bom", tamamında gol yediği bu müsabakalarda 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Rakip filelere 17 gol gönderen sarı-kırmızılılar, kalesinde da yine 17 gole engel olamadı. Fatih Terim'in çözmek için büyük çaba harcadığı ancak muvaffak olamadığı savunma problemleri konusunda büyük beklenti yaratan İtalyan teknik adam, henüz kendisi de çözüm üretmeyi başaramadı.

MUSLERA VE ERAY KALEYİ KAPATAMADI

Uruguay Milli Takımı'yla önemli başarılar kazanan ve dünyanın önde gelen kalecileri arasında gösterilen Fernando Muslera ile genç kaleci Eray İşcan, kalelerini gole kapatmakta büyük zorluk yaşadılar. Muslera, son dakikasına 2-1'lik skorla girilen ve sonra tatil edilmek zorunda kalınan Beşiktaş derbisi dahil, bu sezon sarı-kırmızılı formayla çıktığı 13 maçta kalesinde 19 gol görürken, Eray İşcan ise forma giydiği 4 maçta 8 golü engelleyemedi.

DEVLER LİGİ'NİN EN ÇOK GOL YİYEN 4 TAKIMINDAN BİRİ GALATASARAY

Yaşadığı savunma sorunları, 5. maçları geride kalan UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında Galatasaray'ı en çok gol yiyen 4 takımından biri konumuna getirdi. "Devler Ligi"nde geride kalan 5. maçların ardından en çok gol yiyen ekip, kalesinde 16 gol gören Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen olurken, onu 15 golle Rusya'dan CSKA Moskova ve 14'er golle de Belçika'dan Anderlecht ile Galatasaray takip etti. Galatasaray'ın yediği gol sayısında, iki maçta filelerinde 10 gol gördüğü Real Madrid müsabakaları etkili oldu.AA
<< Önceki Haber Mancini de çare olamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER