İşte şüpheli maçlar!

Şüpheli ofsaytlar, garip penaltılar, hatta sahte milli takımlar... Şike soruşturmasına takılan şüpheli maçlardan örnekler,,,

İşte şüpheli maçlar!

26 Mart 2011’de Sharjah Emirliği’nde oynanan Kuveyt-Ürdün maçı, yetkililerin incelemesindeki maçlardan biri. İkisi de ilk yarıda verilen iki penaltıyla 1-1 biten maçla ilgili yapılmayan bilet satışları ve son anda değişen stadyum başta olmak üzere türlü şüpheler bulunuyor.

9 Şubat 2011’de Antalya’da düzenlenen özel bir turnuva da dikkatleri çekti. Letonya’nın Bolivya’yı 2-1 yendiği, Bulgaristan’la Estonya’nın ise 2-2 berabere kaldığı maçlardaki bütün goller penaltılardan geldi. Üst üste iki maçta toplam yedi penaltı olmasının olasılığı 1,500,000’de 1 olarak hesaplanırken, maçlarda görev alan üçü Bosnalı üçü Macar toplam altı hakem cezalandırılmış durumda.

Bahreyn ve Togo arasında 7 Eylül 2010’da oynanan maçın özelliği aslında hiç oynanmamış olması! Körfez ekibinin 3-0 galibiyetiyle sonuçlanan mücadelenin ardından Togo Futbol Federasyonu, milli takımını Bahreyn’e hiç göndermediğini açıkladı. Sahada ise “Togo” adıyla yer alan ve fotoğrafta görülen takımın çok hızlı yorulduğu dikkat çekerken, Bahreyn’in tam beş golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Wilson Raj Perumal isimli şahsın yaptıkları da dikkat çekiyor. 2009’da Zimbabve Premier Ligi takımlarından Monomotapa United’ı milli takım adı altında bir Asya turuna çıkaran Perumal’ın, 3-0 biten Malezya maçı sonrası maç tek farkla bitmediği için oldukça sinirli olduğu söyleniyor. Perumla’ın ayrıca 11 Finlandiyalı futbolcuyla bağlantısı olduğu iddia ediliyor.

Hazırlık maçları, tamamen ülke federasyonları tarafından organize edildiği ve FIFA’ya sadece kadro ve sonuçların gönderilmesi gerektiği için bahis mafyalarının bir numaralı hedefi halinde.
<< Önceki Haber İşte şüpheli maçlar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER