İşte kare kare Türk destanı

13. Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçında, Hırvatistan'ı penaltı atışları sonucu 3-1 yenen Türkiye, tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi

İşte kare kare Türk destanı

13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, normal süresi golsüz, uzatma dakikaları da 1-1 eşitlikle biten karşılaşmada, penaltı atışları sonucu Hırvatistan'ı 3-1 yenen Türkiye, tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi ve yarı finalde Almaya'nın rakibi oldu.

İŞTE HAFIZALARIMIZDAN SİLİNMEYECEK ANLAR

İŞTE KIRMIZI BEYAZ VİYANA KUŞATMASI - TIKLA

Hırvatistan karşısında uzatmanın sonunda 119. dakikada Klasniç'in golüyle 1-0 yenik duruma düşmesine karşın Semih'in son saniyede attığı golle karşılaşmayı penaltılara taşımayı, penaltı atışları sonunda da sahadan 3-1 galip ayrılmayı başaran ay-yıldızlılar, böylece uluslararası alanda dünya üçüncülüğünden sonraki 2. önemli başarısına ulaşmış ve Avrupa Şampiyonaları tarihinde de bir ilki gerçekleştirmiş oldu. İsviçre ve Çek Cumhuriyeti maçlarından sonra yine son dakikada gelen golle yaşam bulan (A) Milli Takım'ın bu başarısı, tüm yurtta vatandaşlar tarafından sevinç gösterileriyle ve büyük bir coşkuyla kutlandı. Milli takım, yarı finaldeki rakibi Almanya ile 25 Haziran Çarşamba günü İsviçre'nin Basel kentindeki Saint Jakob Park Stadı'nda TSİ 21.45'de karşı karşıya gelecek.
<< Önceki Haber İşte kare kare Türk destanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER