İşte Fener'in zor rakibi Partizan!

Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe ile ikinci ön eleme turunda karşılaşacak olan Partizan takımı bu maça ‘olmak ya da olmamak’ gözüyle bakıyor

İşte Fener'in zor rakibi Partizan!

Takımın Teknik Direktörü Slavisa Jokanoviç’e göre favori Fenerbahçe. Azerbaycan ekibi İnter Bakü’yü eleyerek Fenerbahçe’nin rakibi olan Partizan, taraftarından futbolcularına, teknik yönetiminden yöneticilerine kadar bu dev maça hazır. Takımın resmi internet sitesinde Fenerbahçe maçını ‘olmak ya da olmamak’ şeklinde değerlendiren Partizan ekibi gelecek hafta Çarşamba günü oynanacak maçı kazanmalarının sürpriz olmayacağını söylüyor. Takımın Teknik Direktörü Slavisa Jakanovic her ne kadar Fenerbahçe’yi favori olarak görse de Şampiyonlar Ligi’ne katılma isteklerinin maçı çevirmek için yeterli olacağını görüşünde.

İŞTE FOTOĞRAFLARLA PARTİZAN - TIKLA GÖR

Ateşli taraftara sahip Partizan, taraftarının ateşli olmasıyla tanınıyor. Taraftar için uygun bulunan lakap ise Mezar Kazıcıları (Grobari) olmuştur. Mezar Kazıcıların isim babalığını ezeli rakip Kızılyıldız taraftarları takmıştır. Bu ismin seçilmesinde etken ise kulübün stadının bulunduğu caddenin adının Humska olması. Partizan, takımın en etkili oyuncularından Stevan Jovetiç'i 8 milyon Euro karşılığında Fiorentina'ya sattı. En pahalı transferi ise 1,2 milyon Euro'ya aldığı Ljubomir Fejsa oldu. Takımın en golcü ismi ise 47 maçta 22 gol atan Senagalli Diarra Lamine. Diarra; İnter Bakü maçında da bir gol kaydetti. Ordu takımı Partizan, 1950 yılından itibaren Yugoslavya Halk Ordusu çatısından çıkarak, yoluna bağımsız olarak devam etti. Yugoslavya'nın ekol takımlarından biri olan Partizan, Yugoslavya Ligi'ni 11 kez şampiyon olarak bitirdi. Yugoslavya'nın dağılmasıyla kurulan Sırbistan & Karadağ'ın en başarılı takımı Partizan, 1992-2005 arasında 8 şampiyonluk yaşadı. Karadağ'ın ayrılmasıyla tek ülke olan Sırbistan liginin 2007-08 sezonunu 80 puanla şampiyon olarak tamamlayan Partizan, aynı başarısını kupayı alarak da gösterdi. Real Madrid'in şampiyonluğa ulaştığı 1955 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda oynayan ilk doğu takımı olan Partizan, 1966'da finalde Real Madrid'in rakibi oldu. 2003-04 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Partizan, 1992'den sonra Avrupa'nın en prestijli liginde oynayan tek Yugoslovya takımı oldu. Heysel Stadı'nda oynanan final maçını Real Madrid 2-1 kazanırken, Partizan'ın teknik direktörlüğünü Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı rahmetli Abdullah Gegiç yapıyordu. Partizan formasını giyen isimler arasında Radomir Antiç, Cevad Prekazi, Fadıl Vokri, Saşa İliç, Mateza Kezman, Zoran Mirkoviç gibi yolu Türkiye'den geçen isimler de bulunuyor. Kulübün son dönemde yetiştirdiği en önemli yıldızlar arasında Real Madrid formasını giyen Predrag Mijatoviç..
<< Önceki Haber İşte Fener'in zor rakibi Partizan! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER